Доступність посилання

ТОП новини

Парламент звернувся до Ватикану та ієрархів церков, котрі iснують в Українi, з проханням не втручатися в полiтичне життя країни


Напередодні Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій підтримала позицію Президента про дострокові вибори, наголосивши, що такий шлях відповідатиме основам моралі й справедливості. Підписи під цим посланням до українського народу поставили керівники Української православної церкви (Київського Патріархату), Української греко-католицької церкви, Конференції римо-католицьких єпископів України, Церкви християн віри євангельської України, Української християнської євангельської церкви і Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів.

За це сьогодні проголосували народні депутати.

Напередодні Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій підтримала позицію Президента про дострокові вибори, наголосивши, що такий шлях відповідатиме основам моралі й справедливості.

З ініціативою звернутися до Папи Римського виступив депутат від соцпартії, голова парламентського комiтету iз закордонних справ Вiталiй Шибко, зауваживши: «Думаю, Папа Римський навряд чи знає про такі заяви ієрархів католицтва України».

У четвер ієрархи шести християнських церков оприлюднили спільне послання до українського народу, в якому сказано, що позачергові вибори допоможуть Україні вийти з політичної кризи і стануть підтвердженням повноважень політиків представляти інтереси громадян України в парламенті, мовиться в зверненні Ради церков до українського народу.

Підписи під цим посланням поставили керівники Української православної церкви (Київського Патріархату), Української греко-католицької церкви, Конференції римо-католицьких єпископів України, Церкви християн віри євангельської України, Української християнської євангельської церкви і Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів.

Водночас голова Української православної церкви в підпорядкуванні Московського Патріархату лякає розколом країни. Митрополит Володимир (Сабодан) у своєму окремому зверненні закликає політиків «пожертвувати амбіціями і сісти за стіл переговорів» «задля збереження спокою в країні і добра народу».

Сьогодні Голова Верховної ради із парламентської трибуни зазначив: «Ми з повагою ставимося до всiх конфесiй, привiтаємо їх з Великоднем, i з iншого боку порадимо, щоб норм Конституцiї про розмежування церкви i держави дотримувалися, безумовно, всi».

Розповiдаючи про послання представникiв церков до народу, Олександр Мороз наголосив, щоб той, хто писав згадане послання, «перехрестився i пiшов сам очищати свої грiхи».

Після ухвалення звернення до Папи Римського, лідер фракції Соцпартії Іван Бокий зазначив: «Абсолютно нормально, що ми звертаємося до високого авторитета Папи Римського, щоб він дав знати, з ким сьогодні він. Можна й до Далай Лами, але буддистів в Україні сьогодні дуже мало».

А «нашоукраїнка» Ксенія Ляпіна у відповідь на звернення коаліції до Папи Римського зауважила: «Я би порадила, як Остап Бендер порадив Паніковському звернутися в Лігу Націй за те, що його не люблять дівчата. Також згадала прекрасну пісню Висоцького, який радив звернутися в спортлото».

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 5.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• «Трагіфарс» в Україні. Ющенко – я не буду Єльциним. (Огляд світової преси) • Розпуск парламенту України є правильним рішенням, але «помаранчеві» допустили багато помилок раніше – словацький дослідник • Конституційний Суд у центрі уваги • Точка неповернення: яких сценаріїв розвитку ситуації в Україні можна очікувати? (ПРЕС-КЛУБ РАДІО СВОБОДА) • Ющенко перетворився на Кромвеля, але чи буде він так само послідовним далі? (Огляд європейської преси) • «Дострокові вибори – нормальна демократична практика європейських держав» – європарламентар Міхал Томаш Камінскі • Євродепутат радить політикам України працювати для народу, а не для себе • Криза через вінця: як світ реагує на політичне загострення в Україні?

• Кризова географія: якими будуть наслідки реакції місцевих Рад на Указ Президента про розпуск парламенту? • “Берег лівий - берег правий” - чи можуть непорозуміння серед політиків відбитись на стосунках простих українців? • Перевибори. Чи на краще? • Дніпропетровськ: Президента засудили, Президента підтримали • Луганська облрада не хоче дострокових виборів • Кримська міліція до виборів не готується • Лідер «Океану Ельзи» за майдани концертні, а не політичні
XS
SM
MD
LG