Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії щиро зацікавлений у нормалізації становища в Україні, Держдума Росії різко критикує «розгін» Верховної Ради


У розмові з Президентом України Владімір Путін висловив сподівання, що всі гілки влади в Україні «виявлять високу відповідальність із метою врегулювати кризу виключно політичними, конституційними засобами, шляхом конструктивного діалогу». Раніше в п’ятницю Державна Дума Росії висловила «різко негативне ставлення до намагань вирішити політичну кризу шляхом розгону» Верховної Ради України.

У розмові з Президентом України Владімір Путін висловив сподівання, що всі гілки влади в Україні «виявлять високу відповідальність із метою врегулювати кризу виключно політичними, конституційними засобами, шляхом конструктивного діалогу».

Так про телефонну розмову з Віктором Ющенком повідомила прес-служба Кремля.

Раніше в п’ятницю Державна Дума Росії висловила «різко негативне ставлення до намагань вирішити політичну кризу шляхом розгону» Верховної Ради України.

Президентська влада в Україні подає «надзвичайно небезпечний сигнал політичним силам про вихід поза межі правового поля», мовиться в заяві нижньої палати російського парламенту.

Керівник російського парламентського комітету з закордонних справ Андрей Кокошин заявив: «Указ, який підписав Президент України, не лише дестабілізував ситуацію, а й поглибив політичну кризу, яка й до цього виникала. Цей указ, на наш погляд, неконституційний, оскільки в ньому навіть не згадана основна стаття у Конституції, згідно з якою Президент може розпускати Верховну Раду».

Спікер Державної Думи Росії Боріс Ґризлов, який у той час перебував поза Москвою, зі свого боку додав: «Ми говоримо про те, що підтримуємо позицію Верховної Ради щодо неконституційності рішення про розпуск парламенту. Умов для ухвалення такого рішення сьогодні немає».

На якій підставі російські діячі взялися оцінювати відповідність актів Президента України українській Конституції, вони не пояснили.

На початку тижня Президент України Віктор Ющенко своїм указом розпустив парламент.

Натомість Верховна Рада ухвалила постанову про невиконання указу голови держави.

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 6.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• Юлія Тимошенко — найгеніальніший політик, а Президент підписав собі політичний вирок — інтерв’ю з депутатом Олександром Ковтуненком • «Трагіфарс» в Україні. Ющенко – я не буду Єльциним. (Огляд світової преси) • Розпуск парламенту України є правильним рішенням, але «помаранчеві» допустили багато помилок раніше – словацький дослідник • Конституційний Суд у центрі уваги • Точка неповернення: яких сценаріїв розвитку ситуації в Україні можна очікувати? (ПРЕС-КЛУБ РАДІО СВОБОДА)

• Боже і кесареве. Ієрархи і релігійні лідери про політичну ситуацію в країні - посередництво чи втручання? • Коаліціянти виключили позафракційників • П’ятий день розпущених • Кризова географія: якими будуть наслідки реакції місцевих Рад на Указ Президента про розпуск парламенту? • “Берег лівий - берег правий” - чи можуть непорозуміння серед політиків відбитись на стосунках простих українців? • Перевибори. Чи на краще?
XS
SM
MD
LG