Доступність посилання

ТОП новини

США різко засудили нову заяву президента Ірану про ядерну програму


У понеділок Іран заявив про те, що роботи зі збагачення урану переходять "на промисловий рівень".

Заява ще раз доводить, що Іран не має наміру підкорятися вимогам міжнародної спільноти, наголосив представник Білого Дому.

У понеділок Іран заявив про те, що роботи зі збагачення урану переходять "на промисловий рівень".

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад виступив у Натанці, на підприємстві зі збагачення урану: «З великою гордістю я оголошую, що від сьогодні наша рідна нація буде серед тих народів, які виробляють ядерне паливо у промислових масштабах».

Президент Ірану знову повторив, що його країна не поступиться міжнародному тискові і продовжить ядерні розробки. За словами Ахмадінеджада, іранська ядерна програма перебуває на «шляху до вершини».

9 квітня – річницю від початку виробництва збагаченого урану в Ірані оголосили Національним днем ядерної технології.

Водночас секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Ларіджані заявив, що Тегеран не відмовляється від переговорів щодо ядерної проблеми.

Іран неодноразово заявляв, що його ядерна програма має виключно мирний характер. А Міжнародна агенція з атомної енергії каже, що у неї немає достатньо підстав, щоб погодитися з таким твердженням.

Рада безпеки ООН запровадила проти Ірану два пакети санкцій. Західні країни припускають, що Тегеран розробляє ядерну зброю.
XS
SM
MD
LG