Доступність посилання

ТОП новини

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк у Страсбурзі візьме участь у засіданні комітету міністрів Ради Європи


Перший заступник голови МЗС вважає, що зараз непотрібні міжнародні посередники для врегулювання ситуації в Україні.

Яценюк планує виступити з інформацією про внутрішньополітичну ситуацію в Україні.

Міністр закордонних справ також зустрінеться з генеральним секретарем Ради Європи Террі Девісом.

Учора прес-служба Ради Європи повідомляла, що в середу, 11 квітня, до Страсбурга повинен був прибути Президент Віктор Ющенко для зустрічі з Девісом. Перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко сьогодні спростував це повідомлення: «Не було розмови про поїздку Президента. Йшлося про поїздку міністра, і він сьогодні полетить до Страсбурга».

За словами Огризка, міжнародна спільнота та більшість міжнародних організацій і політичних діячів спокійно реагує на ситуацію в Україні: «Вони висловлюються за те, щоб у нашій країні всі питання були вирішені демократично і без застосування сили, що, власне, і відбувається. Дехто, правда, собі дозволяє інші висловлювання, але залишимо це на їхній совісті».

Перший заступник голови МЗС також вважає, що зараз непотрібні міжнародні посередники для врегулювання ситуації в Україні: «Тобто, ми вже виросли з коротеньких штанців і тепер можемо самі спокійно розібратися у своєму домі і зробити відповідні висновки».

Він також спокійно сприймає приїзд до України російських депутатів: «Нічого тут страшного немає. Нехай поїздять, подивляться».

Огризко також повідомив, що на даний момент жодна міжнародна організація не висловила бажання приїхати до України як спостерігачі.

Тим часом віце-президент Європарламенту Марек Сівець прибув до Києва, де планує зустрітися з провідними українськими політиками.

Сьогодні в Україну прибув також колишній Президент Польщі Олександр Квасневський.

Прес-служба Президента України роз''яснила, що це приватний візит Квасневського, який він робить за запрошенням українського бізнесмена Віктора Пінчука.

Згідно з повідомленням прес-служби Верховної Ради, Квасневський планує провести зустріч з головою Ради Олександром Морозом.
XS
SM
MD
LG