Доступність посилання

ТОП новини

Три кримінальні справи порушила прокуратура Дніпропетровщини через порушення прав захисту дітей-інвалідів


За інформацією прес-служби обласної прокуратури, правоохоронці виявили порушення у 12-му територіальному медичному об’єднанні Самарського району Дніпропетровська.

За інформацією прес-служби обласної прокуратури, правоохоронці виявили порушення у 12-му територіальному медичному об’єднанні Самарського району Дніпропетровська, де на медичному обліку перебувають 163 дитини-інваліда.

Через відсутність індивідуальних програм реабілітації діти не проходять комплексних заходів для подолання фізичних та розумових вад, не отримують психологічної допомоги. До районного управління праці та соціального захисту населення надавали медичні висновки про встановлення інвалідності без індивідуальних планів їх реабілітації.

Подібні факти виявили у Дніпропетровській міській дитячій клінічній лікарні №1. Там до реабілітаційного процесу не залучали батьків; дітей-інвалідів не забезпечували безоплатним протезуванням. Пенсії оформляли із запізненням, діти не отримували аліментів.

Крім того, перевірки встановили, що через недбалість служб у справах дітей порушуються права на отримання одноразової грошової допомоги кількох десятків сиріт в інтернатах.

У Дніпропетровську - понад 10 тисяч дітей з особливими потребами.
XS
SM
MD
LG