Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна налаштована на активне продовження Інтенсифікованого діалогу з НАТО


Про це мовиться у заяві Міністерства закордонних справ України з приводу підписання Президентом США Джорджем Бушем Акту про консолідацію свободи через НАТО.

Про це мовиться у заяві Міністерства закордонних справ України з приводу підписання Президентом США Джорджем Бушем Акту про консолідацію свободи через НАТО.

Президент США у вівторок підписав закон про сприяння вступу в НАТО України, Грузії, Албанії, Хорватії та Македонії.

26 березня Палата представників, а раніше Сенат ухвалили Акт про консолідацію свободи через НАТО.

Цим документом Сполученими Штатами (членом НАТО й стратегічним партнером України) підтверджується відповідність Албанії, Грузії, Македонії, України та Хорватії вимогам американського закону про членство в НАТО від 1994 року та право цих країн на отримання від США фінансової допомоги з метою підтримки їхньої інтеграції до Альянсу.

Висловлюючи вдячність американській стороні за підтримку євроатлантичного курсу України, МЗС особливо відзначає виваженість ухваленого акту, який віддає належне ролі особливого партнерства Україна-НАТО, десятиліття якого виповнюється цього року, дає високу оцінку внеску України у забезпечення регіональної безпеки.

Як наголошують в МЗС, виходячи з національних інтересів та на основі чинного законодавства, Україна налаштована на активне продовження Інтенсифікованого діалогу з Альянсом, виконання у повному обсязі завдань щорічного Цільового плану в рамках Плану дій Україна-НАТО, імплементацію далекосяжних реформ у безпековому та оборонному секторах, реформування військово-промислового комплексу, а також здійснення ефективної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення країни.

Водночас у документі підкреслюється, що передумовою можливого кінцевого рішення Альянсу є наявність в української сторони чітко висловленого наміру просуватися у напрямку членства у цій міжнародній організації.
XS
SM
MD
LG