Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Яка трансформація відбулася з Ющенком? Чи буде перенесена дата дострокових виборів? Чи варто займатися міністру Рудьковському мітинговою політикою?


Ірина Біла Київ,12 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Найбільшим відкриттям останніх тижнів для журналіста “Газети по-київськи” став Президент. Раптово він перетворився з такого собі “інтелігента в окулярах та капелюсі” в рішучу і вольову людину, яка вміє давати здачу, планувати багатоходові комбінації, зрештою, плести інтриги. Він більше не говорить обтічними фразами. Хоча навряд чи трансформація глави держави відбулася так швидко, коли б не “дружня допомога” протилежного політичного табору. Більше про метаморфози, що відбулися з главою держави – в статті “Інший Президент”.

“Віктор Ющенко: перенесення терміну проведення дострокових виборів можливе...” – у статті під таким заголовком газета “Факти” пише про план Ющенка щодо врегулювання конфлікту. Утім, газета “День” друкує спростування з Секретаріату Президента щодо підготовки указу про перенесення дати дострокових парламентських виборів. “Такий проект не готується й не може бути підготовлений”, – заявив заступник голови Секретаріату. “Ми готові до виборів завжди. Але їх не буде!” – про це заявив кореспондентові “Газети 24” міністр транспорту Микола Рудьковський. На запитання журналіста, чи варто займатися міністру мітинговою політикою, Рудьковський сказав, що взяв відпустку і виявляє активність на мітингах просто як громадянин України. Аналізуючи нинішню політичну кризу у країні, колишній депутат Сергій Правденко наголошує в газеті “Голос України”, що Україні потрібен інший виборчий Закон до парламенту. Нинішній є проолігархічним, переконаний екс-депутат. У цьому ж числі парламентська газета напередодні поминальних днів пропонує поради протоієрея храму Преображення Господня Миколи Волоснянського, як правильно поминати померлих родичів і близьких.
XS
SM
MD
LG