Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович: Позачергові вибори Верховної Ради можливі


Прем’єр-міністр Віктор Янукович про це сказав у четвер на спільній прес-конференції із прем’єром Литви Ґядімінасом Кіркіласом.


Прем’єр-міністр Віктор Янукович про це сказав у четвер на спільній прес-конференції із прем’єром Литви Ґядімінасом Кіркіласом.

“Вибори можливі, якщо на політичному рівні погодяться всі учасники політичного процесу. Якими будуть умови, на яких вони погодяться, покаже час”, - зазначив голова уряду.

Він наголосив, що в разі визнання Конституційним Судом правомірності Указу Президента про припинення повноважень парламенту «всi полiтичнi сили виконуватимуть указ».

За словами Януковича, якщо ж Конституційний Суд визнає указ Президента неконституційним, то дострокові вибори будуть можливі у разі згоди на їхнє проведення всіх учасників політичного процесу: «Якщо Конституцiйний Суд визнає неконституцiйним указ, вибори можливi, якщо погодяться на полiтичному рiвнi всi учасники полiтичного процесу».

Прем’єр-міністр зазначив, що умови політичних сил для проведення позачергових виборів визначаться згодом: «На яких умовах вони можуть погодитися, покаже час. Але все, що вiдбуватиметься, буде в рамках правового поля».

Віктор Янукович підкреслив, що єдина умова для урегулювання нинішньої ситуації - вона повинна бути вирішена в рамках правового поля.

Напередодні Віктор Янукович виступив за те, щоб у разі проведення позачергових виборів Верховної Ради одночасно були проведені позачергові вибори Президента.

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович сумнівається в можливості проведення одночасних дострокових виборів Президента й Верховної Ради.

2 квітня Ющенко розпустив Верховну Раду й призначив позачергові її вибори на 27 травня.

Верховна Рада відмовилася виконувати Указ Президента й подала подання в Конституційний Суд для визначення конституційності цього указу.

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 12.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• Президент заявляє, що підкориться будь-якому рішенню Конституційного Суду щодо Указу про розпуск Верховної Ради • Україна поза майданами: які настрої панують серед людей? • Марек Сивець: в Україні немає революції • Комітет Європарламенту обговорив ситуацію в Україні • «Ми зацікавлені в тому, щоб Україна була на нашому боці» – євродепутат Ганнес Свобода • Чи не зарано Захід припинив підтримку України? • Політичний компроміс та українські реалії • Кризова економіка. Чи вдарила політична криза по гаманцях простих українців? • Чого хоче Росія в Україні?
XS
SM
MD
LG