Доступність посилання

ТОП новини

Партії правлячої коаліції будуть брати участь у позачергових виборах парламенту за наявності законних підстав для їхнього проведення


Про це йдеться в заяві лідерів Партії регіонів, Соціалістичної й Комуністичної партій, оприлюдненій у парламенті. Минулого тижня Віктор Ющенко розпустив Верховну Раду й призначив позачергові її вибори на 27 травня. Верховна Рада відмовилася виконувати Указ Президента й подала подання в Конституційний Суд для визначення конституційності цього указу.

Про це йдеться в заяві лідерів Партії регіонів, Соціалістичної й Комуністичної партій, оприлюдненій у парламенті: «Зараз ми офіційно заявляємо - наші політичні організації на місцях не здійснюють і не можуть здійснювати які-небудь дії для підготовки й проведення виборів доти, поки для них не буде правових підстав».

Керівники партій наголошують, що вони не бояться позачергових виборів Верховної Ради й не виступають проти них.

Лідери партій Віктор Янукович, Олександр Мороз й Петро Симоненко, підкреслюють, що вони не бояться позачергових виборів Верховної Ради й не виступають проти них: «Ми впевнені, що наші партійці докладуть всіх зусиль для перемоги, а наші виборці знову дадуть нам мандати політичної довіри в ще більшій кількості».

Виборчий список “Нашої України” на дострокових виборах має радикально оновитися, так вважає Президент Віктор Ющенко, який є почесним головою нашоукраїнців: «Переконаний, що найближчі дні, це буде жарка пора. Кожній політичній силі, ухвалюючи рішення при формуванню списків прийняти нові принципи. Я переконаний, що список партії “Наша Україна” має бути радикально оновлений. Там мають бути фігури, які на ура мають сприйматися суспільством. Це люди, яких суспільство розуміє».

Нові обличчя обіцяє і Блок Юлії Тимошенко. Анатолій Семинога: «Перед нашим з’їздом “Батьківщини”, ми рекомендували в списки нових людей. Була розподілена квота по 10 чоловік від кожної обласної партійної організації. Кожна партійна організація пропонувала туди своїх людей, людей, які проявили себе в партійній, в адміністративній роботі, люди, які пропрацювали і проявили себе в депутатському корпусі місцевих рад».

Минулого тижня Віктор Ющенко розпустив Верховну Раду й призначив позачергові її вибори на 27 травня.

Верховна Рада відмовилася виконувати Указ Президента й подала подання в Конституційний Суд для визначення конституційності цього указу.

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 12.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• Чи оновлюватимуться партійні списки?• Президент заявляє, що підкориться будь-якому рішенню Конституційного Суду щодо Указу про розпуск Верховної Ради • Україна поза майданами: які настрої панують серед людей? • Марек Сивець: в Україні немає революції • Комітет Європарламенту обговорив ситуацію в Україні • «Ми зацікавлені в тому, щоб Україна була на нашому боці» – євродепутат Ганнес Свобода • Чи не зарано Захід припинив підтримку України? • Політичний компроміс та українські реалії • Кризова економіка. Чи вдарила політична криза по гаманцях простих українців? • Чого хоче Росія в Україні?
XS
SM
MD
LG