Доступність посилання

ТОП новини

Проукраїнські політичні сили Криму вимагатимуть розпуску Верховної Ради автономії


Володимир Притула Сімферополь, 13 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Проукраїнські політичні сили Криму вимагатимуть розпуску Верховної Ради автономії. Як заявили сьогодні на прес-конференції у Сімферополі їхні представники, кримський парламент саботує підготовку до виборів, тим самим порушує виборчі права кримчан.

Верховна Рада АРК
П’ятнадцять громадських і політичних організацій півострова, які входять до складу Української громадсько-політичної ради Криму, сьогодні засудили заяву місцевого парламенту від 11 квітня, в якій депутати стали на бік Прем’єра Віктора Януковича і Верховної Ради України. Нагадаю, що кримські парламентарії назвали відомий Указ Президента Віктора Ющенка таким, що “порушує Конституцію України” і закликали главу держави скасувати його.

У зверненні Української громадсько-політичної ради Криму мовиться, що Верховна Рада автономії “стала на шлях конфронтації, дестабілізації ситуації і порушення прав громадян” . Каже координатор Ради Владислав Хмеловський: “Залишаємо за собою право вимагати розпуску Верховної Ради АРК, яка фактично порушила правове поле, вийшла за межі своїх повноважень і втручається у питання, які не належать до її компетенції”.

Проросійські сили в Криму проти втручання влади автономії у конфлікт між Президентом та Верховною радою

Тим часом частина проросійських сил Криму теж виступила проти позиції кримської влади. Зокрема, активісти Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” закликають кримчан не втручатися у київський конфлікт між Президентом і Верховною Радою України. Каже один з активістів проросійського руху Вадим Мордашов: “У цьому випадку неправі і ті, і ті. Конституція – справа свята, як казав Леонід Макарович Кравчук. Цей конфлікт має розв’язати Конституційний Суд. І, звичайно, не справа це органів місцевої влади такі питання вирішувати”. У Верховній Раді Криму такі заяви активістів проукраїнських і проросійських сил півострова коментувати відмовились.

Матеріали до теми:

• Меджліс кримськотатарського народу підтримує дострокові вибори • Феодосійський міський суд «заборонив» і «дозволив» дострокові вибори • Кримська міліція до виборів не готується • Кримська влада підтримала Верховну Ради України і Віктора Януковича
XS
SM
MD
LG