Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську про ЄС тепер знатимуть більше


Ярослав Гребенюк Луганськ, 13 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Єврокомісія збирається відкрити в Луганську центр інформування про Європейський Союз. Про це повідомив сьогодні під час візиту в Луганськ керівник відділу політики, преси та інформації Представництва Європейської Комісії Дірк Шюбел.

Дірк Шюбел та заступник голови Луганської обласної держадміністрації Володимир Заболоцький обмінялись символічними подарунками
Переконувати у перевагах Європейського Союзу тих луганців, які з недовірою до нього ставляться, Єврокомісія не збирається, каже Дірк Шюбель. Головне – давати багато об’єктивної інформації: «Моя мета – поширення інформації. І чим більше інформації я дам, тим краще люди розумітимуть: бажають вони вступити до Європейського Союзу чи ні».

Зустріч із молоддю

Інформування про ЄС Дірк Шюбель розпочав із зустрічі зі студентами педагогічного університету та відвідування обласної бібліотеки. Молодь цікавилась перспективами безвізових поїздок до Європи та навчанням у зарубіжних вузах, а обласна бібліотека отримала матеріали про ЄС. Ці зустрічі Дірк Шюбел назвав не менш важливими пунктами своєї програми, ніж зустріч у обласній держадміністрації. Хоча з держадміністрацією довелося спілкуватись на серйозніші теми. Представники місцевої влади наполягали на можливості сумісного з європейськими інвесторами відновлення закритих вугільних копалень. Однозначної відповіді Дірк Шюбел, що виконує обов’язки керівника відділу політики, преси та інформації Представництва Європейської Комісії, не дав: «Одним із пріоритетів є не тільки розробка вугілля, а й правильне закриття шахти. Впровадження соціальних програм, щоб, коли закриваються копальні, гірники отримували роботу, переорієнтовувались на інші спеціальності» , – зазначив Дірк Шюбел.

Шахтарі і шахти – проблема з найактуальніших

Дірк Шюбел влучив в одне з найболючіших місць Луганщини. Після закриття половини копалень регіону під час реструктуризації вугільної промисловості десятки тисячі шахтарів залишились без роботи. Цілі міста, що жили за рахунок шахт, майже спустіли.

«Суспільство розуміє, що інтеграція має бути не тільки економічна, а й соціальна, з вирівнюванням умов життя з європейськими державами» , – наголосив начальник головного управління економіки обласної держадміністрації Альберт Зінченко.

Посланець Євросоюзу висловив задоволення тим, що у Луганській області планують проведення Європейських Днів і пообіцяв підтримку у їх проведенні. Якщо не буде збігу в даті проведення, то учасники столичних заходів зможуть приїхати до Луганська.

Відкрити центр Інформування про ЄС на Луганщині планують до кінця цього року.
XS
SM
MD
LG