Доступність посилання

ТОП новини

У Москві спецзагони міліції силоміць розігнали несанкціоновані акції протесту, понад 250 учасників акції затримали. Серед них - лідер Об’єднаного громадянського фронту Гаррі Каспаров


Раніше повідомляли про затримання на Пушкінській площі лідерів молодіжних "Яблока" і "Так" - Іллі Яшина і Марії Гайдар.


У суботу в Москві близько десяти політичних партій і рухів спробували провести мітинги протесту. Всього в російській столиці їх запланували чотири. Найбільший з них - "Марш незгідних" - столичний і провінційні ЗМОПи розігнали до 12.30 за київським часом. Кількох учасникіі акцій міліція поранила.

У Москві, поблизу Пушкінської площі, звідки мав розпочатися марш опозиції, міліція затримала, за повідомленням агенства "Інтерфакс", до 300 осіб. Серед затриманих - лідер Об’єднаного громадянського фронту Гаррі Каспаров. Він заявив:

"Я йшов з групою людей тротуаром без жодних гасел. Ми йшли до станції метро. Нас оточили офіцери ЗМОПу. Деякі люди намагалися відійти до булочної. Вони почали усіх без розбору хапати, без жодних запитань."

Гаррі Каспаров - член опозиційної коаліції під назвою "Другая Россия", яка звинувачує президента Путіна в утисках демократії і вимагає політичних та економічних реформ. Кремль зі свого боку звинувачує коаліцію в дестабілізації Росії.

Раніше повідомляли про затримання на Пушкінській площі лідерів молодіжних "Яблока" і "Так" - Ільї Яшина і Марії Гайдар.

Влада не дозволила проведення "Маршу незгодних" і погодилася лише на мітинг на Чистопрудному бульварі.

У центрі міста - багато міліції. Колишньому прем’єру Росії, лідеру Народно-демократичного союзу Міхаїлу Касьянову не вдалося пройти на Пушкінську площу - міліція перекрила йому шлях.

"Грубим порушенням прав людини" назвала керівник Московської Гельсинкської групи Людмила Алєксєєва суботні дії московської влади.

**

Тим часом у Москві відбулося кілька мітингів, які санкціонувала влада.

На Болотній площі під націоналістичними лозунгами провели акцію прихильники "Руху проти нелегальної імміграції". На мітинг зібралося близько 1000 осіб.

На Слов’янській площі за вільні вибори мітингували кількасот активістів "Союзу правих сил".

На Воробйових горах акцію на підтримку влади організували прихильники "Молодої гвардії" - молодіжного крила "Єдиної Росії". За даними організаторів, в мітингу взяли участь близько 15 тисячі осіб.
XS
SM
MD
LG