Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: родич судді Конституційного Суду Сюзанни Станік отримав майно на $12 млн. Генпрокуратура заперечує, що сама Станік отримала хабара, а Станік заперечує все


У перебігу перевірки СБУ попередньо підтвердила, що один із родичів судді Конституційного Суду Сюзанни Станік отримав земельні ділянки в Ялті, Києві, а також квартири в Ялті, Києві й кілька дорогих автомобілів. Про це повідомив у понеділок виконувач обов’язків голови Служби безпеки Валентин Наливайченко. Конституційний Суд призначив Сюзанну Станік суддею-доповідачем у справі про конституційність Указу Президента Віктора Ющенка про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.


У перебігу перевірки СБУ попередньо підтвердила, що один із родичів судді Конституційного Суду Сюзанни Станік отримав земельні ділянки в Ялті, Києві, а також квартири в Ялті, Києві й кілька дорогих автомобілів.

Про це повідомив у понеділок виконувач обов’язків голови Служби безпеки Валентин Наливайченко.

Наливайченко повідомив, що 13 квітня він звернувся до голови КС Івана Домбровського із проханням надати які-небудь матеріали для розслідування справи щодо Станік.

Тим часом Генеральна прокуратура назвала неправдивою й фальсифікованою іншу інформацію про отримання хабара й права власності на житлові приміщення самою Сюзанною Станік. Таку інформацію публікувало раніше інтернет-видання «Реальна політика».

А сама Сюзанна Станік заявляє і про «неправдивість» повідомлень Валентина Наливайченка.

У своїй заяві вона стверджує, що ці дії керівника СБУ спрямовані на «зрив засідання Конституційного Суду».

Конституційний Суд призначив Сюзанну Станік суддею-доповідачем у справі про конституційність Указу Президента Віктора Ющенка про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Перше засідання в цій справі має відбутися 17 квітня.
XS
SM
MD
LG