Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську парки атракціонів ріжуть на металобрухт


Ярослав Гребенюк Луганськ, 16 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Луганську можуть зникнути дитячі парки атракціонів. Місцеві мешканці ставлять під сумнів їхню безпеку. Директор парку вважає, що цей галас здійняли, щоб захопити парк та порізати його на металобрухт.

Так виглядає дитячий майданчик парку ім. першого Травня
«Чортяче колесо» – одне з характерних місць Луганська. Невже воно піде в металобрухт?
«Дитячий атракціон «Паровозик» у парку імені 1 травня зійшов з колії просто з дітьми! Дітей зняли і навіть не повернули гроші. А паровоз знову поставили на колію – й уперед!» , – таке свідчення від мешканки міста з’явилось нещодавно на сайті Луганського міського голови.

Відповідь влади, розміщена на сайті, з посиланням на директора парку, що «проведене службове розслідування, винуватці покарані».

За коментарем Радіо Свобода звернулося до заступника луганського міського голови Зази Зухбая.

«Поки що винуватці не покарані, тому що триває розгляд, експертиза. Все призупинено», – говорить Заза Зухбая.

«Паровозик» – це розвага для найменших відвідувачів парку ім. 1 травня. Сам локомотив – з півметра заввишки, рейки – сантиметрів п’ять.

Директор парку має свою версію, кому вигідне закриття атракціонів

Директор парку Вадим Баранов заперечив усі звинувачення і запропонував провести експеримент. Під час випробувань на дитячому «Паровозику» каталися шестеро дорослих працівників парку. Висновок директора: під час катання дітлахів він просто не міг зійти з рейок.

«Механічна частина практично вся повністю готова. По всіх атракціонах. Можна кататись!» , – зазначив оператор атракціонів Дмитро Васильович.

А на думку директора парку, наклеп могли звести просто із заздрості, але, ймовірніше, з корисною метою: порізати на металобрухт і захопити ласий шматок землі майже в центрі міста.

«Це стається усюди, по всій області. Я у Попасну (місто в Луганській області – Р.С.) приїхав – трохи не встиг: за один день розгромили парк, порізали на металобрухт разом із «Колесом огляду». Зрозуміло, це можливо. Всіх цікавить земля зараз!» , – наголошує Вадим Баранов.

Ще минулого року у Луганську було два парки атракціонів. Наступного літа другий парк, «Дружба», не відкриється: заступник міського голови Заза Зухбая пояснює це тим, що атракціони застарілі і «можуть бути небезпечними», хоча атракціони у «Дружбі» значно молодші за ті, що у парку 1 травня.

Якщо й парк 1 травня також визнають небезпечним – Луганськ залишиться зовсім без атракціонів. Хіба що привезуть пересувні луна-парки, де ціни утричі дорожчі, ніж поки що є в Луганську.
XS
SM
MD
LG