Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому посварилися Піскун з Медведьком? Чого боїться український бізнес? Як можна 12 гривень перетворити на 15 мільйонів?


Ірина Біла Київ,17 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Більшість політичних подій не є тим, чим здаються на перший погляд, стверджує дописувач газети “День”. Бо у завершенні вони переслідують зовсім інші і, зазвичай, неочікувані для стороннього спостерігача результати. Мова йде про конспірологію, тобто теорію змови, яка в тому чи іншому вигляді набуває сьогодні обрисів дії в українському політичному середовищі. Подробиці – в статті “Вибори без вибору, або Конспіративізм української політики”.

Про словесний поєдинок колишнього прокурора Святослава Піскуна з нинішнім – Олександром Медведьком – пишуть “Київські відомості”. Зокрема, Святослав Михайлович переконує, що Олександр Іванович переметнувся на бік Ющенка, і той, мовляв, тепер контролює всі силові структури. Про те, як на ці слова відреагував Олександр Іванович, – у статті “Генпрокурори чубляться, депутати тішаться”. “А доки українські політики чубляться, український бізнес живе окремим від держави життям”, – переконує читачів газета “Голос України”. Стабільність, звісно ж, річ для підприємців потрібна, але не найважливіша. Куди більше їх непокоїть питання податків, корупція та рейдерство. Єдине, чого зараз додатково боїться бізнес, вказівки “зверху” (а верхів в Україні кілька) на страйки, наголошується в статті “Про перспективу чистих рук, неприємне "ого" і просто приємне”. На початку травня Київський ліцей імені Богуна відчинить двері для новобранців. Цього року, як пише “Газета 24”, в ліцеї очікують значно більший, аніж зазвичай, наплив абітурієнтів. Причина – вплив популярного російського телесеріалу “Кадетство”. Про те, як самі ліцеїсти оцінюють правдивість фільму, – в рубриці “Наші кадети”. Щоб зірвати найбільший в історії України джекпот – понад 15 мільйонів гривень – невідомому везунчику знадобилося 12 гривень. Про нього відомо лише те, що ставку він зробив у Тернополі 10 квітня, повідомляє газета “Факти”.
XS
SM
MD
LG