Доступність посилання

ТОП новини

На Міжнародному індустріальному ярмарку в Ганновері панує оптимізм


Надія Кандиба Німеччина, 17 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) –У Ганновері відкрився черговий Міжнародний індустріальний ярмарок. Це найбільший подібний ярмарок у світі. Особливість цьогорічного шоу полягає в тому, що ярмарок відзначає своє 60-річчя.

Гостей на ювілеї Міжнародного індустріального ярмарку в Ганновері не бракувало. Вперше за останні роки його організатори знову змогли похвалитися зростанням кількості учасників. Голова правління компанії Deutsche Messe Зепп Гекманн повідомив: “Кількість учасників цього року сягнула 6 тисяч 400 осіб. Це значний стрибок. У нас також помітно зросла кількість закордонних учасників”.

Від України – 16 експонентів

До речі, в ярмарку бере участь близько 16 експонентів із України. Серед них завод імені Артема, Київський радіозавод, харківське підприємство “Електроважмаш”, яке спеціалізується на випуску турбогенераторів. У вівторок у рамках ганноверського ярмарку відбувся День української економіки. Його, однак, затьмарила актуальна політична криза в Києві. Багато хто з інвесторів, з ким вдалося поспілкуватися, вирішив, все ж таки, зайняти вичікувальну позицію в питанні вкладання грошей в українську економіку.

Що ж стосується стану справ у світовій економіці, то тут, судячи із заяв фірм, представлених у Ганновері, нині хвилюватися не доводиться. Підприємства одне за одним повідомляють про заповнені портфелі замовлень. І така ситуація спостерігається не тільки в машинобудівельній галузі, на якій традиційно робить акцент ганноверський ярмарок.

Технології покращення виробництва та використання енергії

До головних тем цьогорічного індустріального шоу належать також технології, які допомагають покращити виробництво енергії та підвищити ефективність її використання.

Представник Німецького енергетичного агентства Штефан Колер нагадав у зв''язку з цим нещодавній саміт ЄС, на якому ухвалили: “На 20 відсотків підвищити ефективність використання енергії, на 20 відсотків збільшити частку відновлюваних видів енергії і водночас до 2020 року на 20 відсотків скоротити обсяги викидів в атмосферу парникових газів. Цей пакет заходів тепер треба втілювати в життя”.

Відповідні технології, наголосив представник Німецького енергетичного агентства, вже зараз успішно постачаються німецькими виробниками. У Ганновері можна ознайомитися і з їхньою продукцією. На завершення варто зазначити, що офіційним партнером цьогорічного Міжнародного індустріального ярмарку виступила Туреччина.
XS
SM
MD
LG