Доступність посилання

ТОП новини

За останні 9 днів держбюджет недоотримав півмільярда гривень, заявляє Микола Азаров; Віктор Пинзеник наголошує, що Кабмін свідомо провалює виконання бюджету


Із державної скарбниці роздавались кошти для створення штучного невиконання бюджету, заявив Пинзеник.

«Загострення політичної ситуації не могло не призвести до формування негативних ознак і негативних тенденцій, які є ризиками для економічно-фінансової стабільності держави. Насамперед я вимушений констатувати, що з початку квітня скоротилися надходження до бюджету. Це звичайна характеристика загострення політичної ситуації», — заявив перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров під час заслуховування в Верховній Раді інформації Кабінету Міністрів про соціально-економічні наслідки політичної кризи.

Водночас колишній міністр фінансів, нині лідер партії «Реформи і порядок» і член БЮТ Віктор Пинзеник говорить про «свідомі дії» уряду, націлені на «провал бюджету».

Як повідомила прес-служба ПРП, за результатами детального аналізу щоденних надходжень до держбюджету виявили «кричущі факти»: цифра надходження податку на прибуток по деяких областях України виявилась навіть не на позначці «нуль» (тобто, жодної гривні податку до бюджету не надійшло), а зі знаком «мінус».

«Це означає, що з державної скарбниці роздавались кошти для створення штучного невиконання бюджету», — заявив Пинзеник і додав, що цей процес «почався на наступний день після підписання указу Президента про розпуск парламенту».

Пинзеник назвав такі дії урядовців «неприпустимим саботажем», що «загрожує національним інтересам України».

Раніше Президент Віктор Ющенко зазначав, що політична ситуація в Україні не вплинула негативно на стан економіки.
XS
SM
MD
LG