Доступність посилання

ТОП новини

Іран збирається мати повний цикл виробництва ядерного пального років за чотири; Росія припиняє добудову атомної електростанції в Ірані


Керівник іранської Організації атомної енергії Голям-Реза Аґазаде заявив у Тегерані, що встановлення необхідних 50 тисяч центрифуг протриває ще від 2 до 4 років. Водночас у Москві секретар Ради безпеки Росії Іґор Іванов оголосив, що добудова атомної електростанції в іранському Бушері відкладається через «фінансово-технічні проблеми».

Керівник іранської Організації атомної енергії Голям-Реза Аґазаде заявив у Тегерані, що встановлення необхідних 50 тисяч центрифуг на ядерному об’єкті в Натанзі протриває ще від 2 до 4 років.

Минулого тижня Іран оголосив, що досяг здатності виробляти ядерне пальне в промислових масштабах. Але, за останніми словами іранських урядовців, країна наразі має тільки близько 3 тисяч збагачувальних центрифуг.

Водночас у Москві секретар Ради безпеки Росії Іґор Іванов оголосив, що добудова атомної електростанції в іранському Бушері відкладається через «фінансово-технічні проблеми».

Він наголосив, що це питання не політичне, і до виникнення останніх проблем російська сторона дотримувалася графіку робіт на станції.

Останнім часом Росія звинуватила Іран у заборгованості з оплатою за будівництво і зупинила роботи. Іран заперечував, що має борги. Минулого тижня фінансову суперечку частково владнали.
XS
SM
MD
LG