Доступність посилання

ТОП новини

У Києві стартував традиційний міжнародний турнір з боксу “Кубок братів Кличків”.


Геннадій Мороз Київ, 18 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Допоки Віталій Кличко у валійському Кардіфі опікується проблемами футбольного Чемпіонату Європи 2012 року, молодший з братів у Києві відкривав боксерський турнір на призи двох найсильніших боксерів-професфіоналів України. Представницькі змагання на “Кубок братів Кличків” проходитимуть у Києві вже всьоме поспіль.

Цього року боксерський «Кубок братів Кличків» зібрав у Києві рекордну кількість учасників. За перемогу в цих традиційних змаганнях у різних вагових категоріях боротимуться близько 300 боксерів з 25 країн світу. А для збірної України саме на нинішніх змаганнях розпочинається робота з формування Олімпійської команди на ігри в Пекіні.

У вівторок на офіційному відкритті турніру був присутній Володимир Кличко. Чемпіон Світу у надважкій вазі за версією IBF заявив про підписання офіційного контракту на бій з Леймоном Брюстером. Таким чином Володимир Кличко зможе помститися американцеві за прикру поразку трирічної давнини. Чемпіонський поєдинок відбудеться 7 червня у німецькому Кельні.

Тим часом ще два українських боксери нині вже на підході до вершин професійного рингу. Так, Володимир Вірчіс та Олександр Дмитренко входять до чільної десятки рейтингів у найпрестижніших версіях світу. А от Всесвітня Боксерська Асоціація (WBA) записує до провідної десятки ще й Тараса Біденка. Тож, якщо згадати про чемпіонський пояс Володимира і потенційний титул нині почесного чемпіона Віталія Кличків, цілком імовірно, що зовсім скоро у надважкій категорії сучасного профі-боксу домінуватимуть виключно українці.

Сьогодні відбудуться перші півфінали в розіграші Кубка України з футболу.

Допоки у Кардифі готуються до оголошення переможця в тендері на право проведення футбольного Євро-2012, четвірка українських клубів визначатиме фіналістів у розіграші Кубка України з футболу. Серед претендентів на почесний трофей залишилися тільки лідери Чемпіонату країни. Так, донецький “Шахтар” у першому матчі півфіналу прийматиме п’яту команду Першості – сімферопольську “Таврію”.

У Харкові місцевий “Металіст”, що нині перебуває на третій сходинці турнірної таблиці, зустрічатиметься із київським “Динамо”. Остаточно фіналісти визначаться після повторних зустрічей, які відбудуться 9 травня.
XS
SM
MD
LG