Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання роботі Конституційного Суду


Виконувач обов’язків Генерального прокурора Віктор Пшонка також заявив, що інформація про отримання хабара суддею Конституційного Суду Сюзаною Станік є сфальсифікованою.

Про це повідомив з парламентської трибуни виконувач обов’язків Генерального прокурора Віктор Пшонка.

«Під час перевірки враховані обставини, які свідчать про захоплення будівлі Конституційного суду України з метою перешкоджання його нормальній робот, та факти втручання в діяльність суддів цього Суду з метою перешкодити виконанню ними службових обов’язків або добитися винесення неправомірного рішення», — повідомив він.

Віктор Пшонка також заявив, що інформація про отримання хабара суддею Конституційного Суду Сюзаною Станік є сфальсифікованою.

«Проведеною перевіркою встановлено, що оприлюднена в інтернет-публікаціях інформація щодо незаконного набуття Станік прав власності на житлові приміщення, а також отримання хабара від заступника міністра Кабінету Міністрів України Лукаш є сфальсифікованою. Ознайомленням з зібраними Службою безпеки матеріалами встановлено, що вони не містять будь-яких об’єктивних даних про отримання суддею Станік хабара або вчинення нею інших корупційних дій».

Учора Служба безпеки України знову повідомила, що інформація про можливі корупційні чи злочинні дії судді Станік «знайшла часткове підтвердження».

Але йдеться не про отримання хабара самою Станік, а про те, що один із близьких родичів судді за останні кілька років отримав земельні ділянки й квартири в Ялті і Києві, а також кілька дорогих автомобілів на загальну суму близько 12 мільйонів доларів.

Генпрокуратура раніше вже заперечувала отримання хабара самою Станік, але не заперечує даних про її родичів.
XS
SM
MD
LG