Доступність посилання

ТОП новини

«Двійка всім»: чи вплине на українських політиків резолюція ПАРЄ?


Кирило Булкін Київ, 20 квітня 2007 (RadioSvoboda.ua) — Які наслідки матимуть висновки ПАРЄ щодо України й чи вплинуть вони на українських політиків? Про це говорили гості вчорашньої «Вечірньої Свободи»: виконавчий директор фонду «Відродження» Євген Бистрицький та народний депутат України 5-го скликання Євген Корнійчук (БЮТ).

Парламентська Асамблея Ради Європи схвалила резолюцію «Функціонування демократичних інституцій в Україні», в якій висловила стурбованість політичними подіями, що відбуваються в Україні останнім часом.

На думку виконавчого директора фонду «Відродження» Євгена Бистрицького, українські політики і все суспільство мають дослухатися до рекомендацій, що містяться в цій резолюції.

«Вона є тим документом, якого треба дотримуватися. Якщо це можливо. Все питання в тому, хто і як в Україні зможе і буде здатний його дотримуватися. По-перше, в цих умовах, у яких опинилися наші політичні еліти і з ними все суспільство, мусить бути якась єдина, остання точка опори. Як би ми зараз не говорили про Конституційний Суд, як би ми не говорили про корумпованість і неправдивість нашої судової системи, в тому числі Конституційного Суду, як би ми не говорили про впливи на суддів Конституційного Суду, все-таки, я думаю, треба зупинитися. Те, що говориться в резолюції, влада єдиного органу конституційного правосуддя, Конституційного Суду України має поважатися», — сказав Бистрицький.

Народний депутат України 5-го скликання Євген Корнійчук (голова УСДП, член фракції БЮТ) також із повагою говорить про резолюцію ПАРЄ, але водночас зауважує, що вона містить деякі суперечності.

«Я позитивно оцінюю і вдячний ПАРЄ за те, що вони приділили багато часу для розгляду українського питання. Безумовно, що їхній погляд корисний для української еліти. Але хочу звернути увагу на те, що в його висновках є деякі суперечності. Вони говорять про те, що ми маємо дотримуватися Конституції, з одного боку, а далі про те, що Конституція є найбільшим джерелом політичного протистояння. Тобто, говорячи про те, що документ не є досконалим і його треба доопрацьовувати, вони просять його дотримуватися. Я розумію, що для іноземних політиків дуже важко розібратися в ситуації, оскільки навіть українським, які живуть тут, досить важко також їх застосовувати правильно», — вважає він.

На думку Євгена Корнійчука, резолюція є зваженою і ПАРЄ не стає в ній на бік однієї зі сторін конфлікту.
XS
SM
MD
LG