Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи поважає Європа Україну? Хто може зробити дешевим тепло в Україні? Коли абітурієнти влаштовують іспити вишам?


Ірина Біла Київ, 20 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Чи поважає Європа Україну? Хто може зробити дешевим тепло в Україні? Коли абітурієнти влаштовують іспити вишам?

Опозиція не впевнена в позитивному для себе вирішенні Конституційного Суду стосовно указу Президента. Свідченням цього, як стверджує газета «Факти», є рішення парламентарів із Блоку Юлії Тимошенко та «Нашої України» скласти з себе депутатські повноваження. Подробиці — в рубриці «Ати-бати, йшли дебати».

Тринадцять знаних західних інтелектуалів звинуватили Європейський Союз у байдужості до українських проблем. Коментуючи це у статті «Останні романтики», «Газета 24» запитує: що взагалі Європа зробила для України? Навіть оформлюючи візи до країн ЄС, українці відчувають усю принизливість прохача, наголошує журналіст. І запитує: чому скасування Україною візового режиму пройшла для європейців непоміченою? Тоді як небажання Росії скасувати візи, доки ЄС не скасує їх для росіян, уже призвело до переговорів про взаємну відмову від віз? Можливо, Європі варто не стільки допомагати Україні, як просто поважати? — запитує автор.

(Примітка РС: Розмови про безвізовий режим між ЄС і Росією точаться вже роками, але насправді Брюссель не робить до цього жодних конкретних кроків, хоча й не виключає такої можливості в далекому майбутньому.)

Яким може бути вихід із політичної кризи в Україні? У чому можливо досягти компромісу між Віктором Ющенком і Віктором Януковичем? Яку роль може зіграти Європа або головуюча в Європейському Союзі Німеччина? Про це в ексклюзивному інтерв’ю газеті «День» розповідає директор програм Росії і країн СНД Німецької ради з зовнішньої політики Александер Рар. Стаття називається «Україна мусить повернутися до Універсалу як до священного документа».

«…І через рік усім українським споживачам буде гарантовано доволі дешеве тепло», запевняє в газеті «Голос України» львівський винахідник Олександр Єкимовських. Винайдений ним спосіб спалювання природного газу, модернізації старих вітчизняних котлів дає змогу економити дефіцитне пальне вдвічі-втричі, переконує науковець у статті «Сто мільйонів — на теплову революцію…»

Квітень — спекотна пора не лише для першокласників, які активно проходять цими днями тестування і співбесіди, але й для студентів. Ті активно досліджують, у якому виші є необхідна спеціальність, які потрібно складати іспити і наскільки лояльні викладачі. Ц цьому, як стверджує газета «Сегодня», допоможуть «дні відкритих дверей» у вищих школах. На що варто звертати майбутнім абітурієнтам особливу увагу — в публікації «Влаштовуємо іспити вузам».
XS
SM
MD
LG