Доступність посилання

ТОП новини

Представника Президента в Конституційному Суді звинувачують у затягуванні розгляду справи, він відкидає звинувачення


Із твердженням, ніби Володимир Шаповал затягує процес щодо конституційності указу Президента про розпуск парламенту, виступив представник позивачів регіонал Юрій Мірошниченко. Сам Шаповал та депутати від опозиції відкидають звинувачення.

Із твердженням, ніби Володимир Шаповал затягує процес щодо конституційності указу Президента про розпуск парламенту, виступив представник позивачів регіонал Юрій Мірошниченко.

«Процес триває так довго, оскільки йде фактично його затягування. Відповіді даються не по суті, використовується багато тих фактів, які не мають прямого відношення до нашого процесу. Це робиться з боку представника Президента», — заявив Мірошниченко.

Сам Володимир Шаповал та депутати від опозиції відкидають звинувачення.

Нашоукраїнець Борис Беспалий в інтерв’ю Радіо Свобода наголосив: «Шаповал був дев’ять років суддею Конституційного Суду, він професор, і він завжди вирізнявся своєю дотошністю до всіх справ, такий уважний. Не можна сказати, що Шаповал сидів куняв, а це раптом прокинувся. Він взагалі на всіх конституційних провадженнях вирізнявся тим, навіть серед суддів Конституційного Суду, що дуже ретельно підходив до розгляду справ. Це є його стандартна манера поведінка в Конституційному Суді».

Сьогодні Конституційний Суд продовжує розглядати справу про відповідність Основному Законові указу Президента про розпуск парламенту.

Під стінами Конституційного Суду триває численна акція прихильників парламентської коаліції та опозиції.
XS
SM
MD
LG