Доступність посилання

ТОП новини

Представники парламенту й уряду в Конституційному Суді вітають ініціативу Президента призупинити чинність указу про розпуск Верховної Ради


Конституційний Суд далі розглядав у суботу подання 53 народних депутатів щодо відповідності Основному Законові указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і продовжить цей розгляд у понеділок. Біля будинку Суду мітингували кілька тисяч прихильників і коаліції, і опозиції.

Представник Кабінету Міністрів Олена Лукаш вважає, що призупинення чинності указу на деякий час можливе, і воно могло б зняти напруженість поміж суб’єктами влади.

Водночас представник Верховної Ради Ярослав Мендусь висловив думку, що Президент може лише скасувати свій указ, але не призупинити його чинність.

Конституційний Суд далі розглядав у суботу подання 53 народних депутатів щодо відповідності Основному Законові указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і продовжить цей розгляд у понеділок.

Біля будинку Суду мітингували кілька тисяч прихильників і коаліції, і опозиції.

Конституційний Суд України почав розгляд справи про указ про розпуск парламенту 17 квітня.

У п’ятницю Президент Віктор Ющенко заявив, що готовий призупинити чинність цього указу, щоб Верховна Рада змогла ухвалити низку законодавчих актів, необхідних для нормальної роботи нового парламенту.
XS
SM
MD
LG