Доступність посилання

ТОП новини

СБУ і Генпрокуратура повідомляють, що затримано підозрюваних виконавців убивства російського підприємця Максима Курочкіна


Двох чоловіків затримали в Дніпропетровську, заявив виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко. У прес-службі Генеральної прокуратури підтвердили, що СБУ і МВС затримали «низку осіб», підозрюваних у причетності до вбивств Максима Курочкіна, а також іншого росіянина Володимира Воробйова, і ще до низки «тяжких і особливо тяжких злочинів».

Двох чоловіків затримали в Дніпропетровську, заявив виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Зараз СБУ далі працює над тим, щоб установити й замовника злочину, сказав Наливайченко в інтерв’ю телевізійному «5 каналові».

Інших подробиць він не повідомив через те, що слідство триває.

У прес-службі Генеральної прокуратури підтвердили, що СБУ і МВС затримали «низку осіб», підозрюваних у причетності до вбивств Максима Курочкіна, а також іншого росіянина Володимира Воробйова, і ще до низки «тяжких і особливо тяжких злочинів».

Російського підприємця вбили 27 березня на подвір’ї Святошинського районного суду Києва. За даними правоохоронців, стріляли в нього двоє.

Громадянина Росії Максима Курочкіна судили в Києві за звинуваченням у здирництві.

Його затримали в листопаді минулого року на летовищі Бориспіль на підставі кількох рішень українських судів.

Крім того, російського бізнесмена називали причетним до спроб силового вирішення конфлікту навколо дніпропетровського ринку «Озерка».

Курочкін також був одним із творців і керівників так званого Російського клубу в Києві, який під час президентських виборів в Україні 2004 року підтримував Віктора Януковича.

Російський підприємець відкидав звинувачення, які, за його словами, були політичною помстою за його підтримку прав місцевих росіян в Україні.

У МВС України не виключали, що його вбивство може бути пов’язане з його діяльністю в Росії.

Громадянин Росії Володимир Воробйов, якого вбили раніше в Дніпропетровську, був директором «Озерки».
XS
SM
MD
LG