Доступність посилання

ТОП новини

Аляксандр Лукашенка: Білорусь провадить багатовекторну зовнішню політику


«Інакше й бути не може, оскільки ми – відкрита країна, яка знаходиться в центрі Європи... Однак, за цими словами не слід розуміти жодних стратегічних змін у наших пріоритетах. Основний із них – як і раніше – збереження принципово важливого для нас російського напрямку», – заявив Лукашенка, виступаючи зі щорічним посланням до народу Білорусі і парламенту.

«Інакше й бути не може, оскільки ми – відкрита країна, яка знаходиться в центрі Європи і не можемо, хоча б через географічні та історичні особливості дружити з одними і бути закритими від інших. Однак, за цими словами не слід розуміти жодних стратегічних змін у наших пріоритетах. Основний із них – як і раніше – збереження принципово важливого для нас російського напрямку», – заявив Аляксандр Лукашенка, виступаючи сьогодні зі щорічним посланням до народу Білорусі і парламенту.

Однак, за словами Лукашенка, ситуація, яка склалася в білорусько-російських відносинах, «вийшла далеко за нафтогазову тему і завдала великої шкоди справі побудови союзної держави».

Невиправдано високі ціни на енергоносії плюс явно недружні, за словами білоруського президента, висловлювання деяких політиків Російської Федерації, боляче вдарило по відносинах між двома державами.
XS
SM
MD
LG