Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: На скільки підвищується пенсія українцям? Хто купить Києву новий транспорт? Чи рятує посмішка від депресії?


Ірина Біла Київ, 25 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні почастішала інформація про суми, які сплачують маніфестантам, що активно розмахують у Києві синіми прапорами або помаранчевими транспарантами. Як зауважує “Газета 24”, суми щоденної винагороди називаються доволі пристойні, як для донецького шахтаря, так і для львівського студента. Вірити чи ні цим повідомленням – справа кожного. Але навіть самі розмови про політичну активність засвідчують інфляцію не лише ідеологічну, але і людських цінностей. Про це — в статті “Інфляція споживчих цінностей”.

Газета “Сегодня” інформує про підвищення пенсій на 11%. Про те, як порахувати, скільки це буде в грошах, оповідається в публікації “Індексація пенсій: вперше на 35%”. Завдяки багатомільйонному кредитові Європейського банку реконструкції та розвитку в Києві скоро з''являться сотні нових автобусів, тролейбусів та маршруток – про це повідомляє газета “Голос України” у статті “Транспортний рай”. Пожежа, що виникла на київському ринку біля метро Шулявка, вже п’ята за останній рік. Одна з версій причин – боротьба за ”хлібне” місце. “Тут торгувати вигідніше, аніж добувати золото”, - наголосили продавці ринку кореспондентові газети “Факти”. У квітні на телеекрани вийшов документальний фільм про життя вихованців колоній “Зона особливої уваги”. Його ідейним батьком став знаний письменник Юрій Покальчук, який майже 20 років працює з дітьми в дитячій колонії. Це одна зі спроб письменника привернути увагу до життя підлітків у зоні. Детальніше про буття за ґратами розповідають “Київські відомості” у статті “Купіть поету кросівки”. Про те, як врятуватися від прискіпливого начальника, розповідає “Газета по-київськи”. Звільнитися від самодура можна, пише видання. Але якщо і на новому місці з’явиться той же клопіт, то проблема, найвірогідніше, не в ньому.Не виключено, що монстра з начальника робите саме ви, переконують психологи. Відтак проблему потрібно вирішувати інакше. Як саме? Про це – в статті “Ти начальник – ти дурак!”. Ще одна порада психологів: якщо у вас поганий настрій – посміхайтеся. Але це твердження справедливе лише частково, пише газета “День”. Ба більше, постійна посмішка може призвести навіть до депресії. Чому? Про це — в статі “Як уникнути депресії?”.
XS
SM
MD
LG