Доступність посилання

ТОП новини

У Києві затримані дві групи молоді в 77 осіб, які, можливо, мали намір узяти участь в акції на честь дивізії військ СС «Галичина»


Марш у центрі Києва, присвячений роковинам створення дивізії військ СС «Галичина», хотіла провести незареєстрована «Українська націонал-трудова партія». Шевченківський райсуд Києва на прохання міської держадміністрації заборонив цю акцію.

Одну з груп із 37 осіб затримали під вечір суботи в центрі міста. При цьому, за повідомленнями київської міліції, юнаки «за зовнішністю нагадували скінгедів», а в таксі, яке під’їхало до них, виявили факели, гас та інші «пожежно-небезпечні предмети», а також символіку, яку міліція назвала «свастикою».

Іншу групу з 40 юнаків затримали раніше ще на околиці Києва «після отримання оперативної інформації з профілактичною метою». Як повідомляють, ця група була обладнана для рукопашного бою.

Символ незареєстрованої «Української націонал- трудової партії» нерідко порівнюють зі свастикою
Марш у центрі Києва, присвячений роковинам створення дивізії військ СС «Галичина», хотіла провести незареєстрована організація з назвою «Українська націонал-трудова партія», яка дотримується радикальних націоналістично-соціалістичних поглядів. Шевченківський райсуд Києва на прохання міської держадміністрації заборонив цю акцію.

14-ту гренадерську дивізію військ СС «Галичина» створила 1943 року на Західній Україні німецька окупаційна влада як фронтове з’єднання у структурі нацистської організації СС («охоронні загони»), яка в свою чергу була каральною й воєнною організацією Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини. Нюрнберзький Міжнародний військовий трибунал 1945—1946 років визнав усі такі бойові частини СС злочинною організацією на підставі того, що значна частина їх брала участь у каральних операціях проти мирного населення, зокрема в знищенні євреїв, тощо. Водночас, усупереч радянській і післярадянській пропаганді, наразі немає доказів про причетність до таких злочинів дивізії військ СС «Галичина».
XS
SM
MD
LG