Доступність посилання

ТОП новини

Спорт. Дві золоті і дві срібні нагороди вибороли українці на Чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики...


Геннадій Мороз Київ, 30 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — 4 медалі, дві з яких найвищого ґатунку, вибороли українці на Чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики у Нідерландах. У неділю, в заключний день змагань, чемпіонами Континенту в індивідуальних вправах стали Дарина Згоба і Олександр Воробйов.

Олександр Воробйов був недосяжним для всієї Європи у змаганнях чоловіків на брусах. Друге золото для української збірної у жіночих змаганнях на брусах здобувала Дарина Згоба. 19-річна гімнастка стала справжнім лідером команди, додавши до звання чемпіонки Європи ще й дві бронзові медалі нинішнього Чемпіонату. Першу з них і, можливо, найціннішу — в абсолютній першості. І нарешті учора, на завершення виступів у Амстердамі, Дарина Згоба фінішувала третьою у вільних вправах.

Футбол

Після чергових матчів чемпіонату України з футболу триочкова відстань між лідерами в боротьбі за золото залишилася незмінною. І «Днамо», і «Шахтар» у 24 турі здобули напередодні гостьові перемоги. Але якщо донеччани в цілому упевнено переграли в Алчевську місцеву «Сталь» з рахунком 2 : 0, то кияни примусили своїх уболівальниківа понервувати. Так, після першого тайму матчу в Сімферополі підопічні Анатолія Дем’яненка поступалися «Таврії» з рахунком 0 : 2. Одначе, вже по перерві столичні футболісти змогли забити у ворота суперників 4 голи. Таким чином «Динамо» має в своєму доробку 60 очок. У «Шахтаря» за 5 турів до фінішу Чемпіонату на 3 пункти менше. І не зміг продовжити переможну серію «Дніпро». Після успішного матчу із «Шахтарем» в попередньому турі дніпряни на власному полі не змогли переграти «Карпати» 2 : 2. А відтак, у турнірній таблиці нині третьому «Металістові» «Дніпро» програє вже 6 очок. В інших поєдинках донецький «Металург» був сильнішим за «Кривбас» 2 : 1, а маріуполський «Іллічівець» з мінімальним рахунком 1 : 0 переграв «металургівців» Запоріжжя. І ще два матчі переможця так і не виявили. Внічию закінчилися поєдинки «Ворскли» й «Чорноморця» а також столичного «Арсеналу» і ФК «Харків».

Хокей

У другому матчі на Чемпіонаті світу в Москві хокеїсти збірної України з рахунком 8 : 1 поступилися росіянам. Після невдачі у матчі з фінами в неділю хокеїсти України не менш прогнозовано поступилися господарям першості — збірній Росії. Тож, як і передбачалося, про збереження прописки в елітному дивізіоні підопічні Олександра Сеуканда подбають уже в заключному матчі групи. Поєдинок зі збірною Данії українці матимуть у вівторок.
XS
SM
MD
LG