Доступність посилання

ТОП новини

Першотравневий «подарунок» — зростання ціни на залізничні квитки


Олексій Крапивко Київ, 30 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Завтра ціни на залізничні квитки зростуть на 5%, повідомляють в «Укрзалізниці». Вони далі зростуть на 5% ще тричі: у липні, вересні й листопаді. Чи змінилася якість послуг за останні місяці і як ставляться до підвищення цін самі пасажири?

Свята. Квитки. Черги.
8-ма година вечора, Київський залізничний вокзал. По 50 осіб біля кожної з 4-х кас, що працюють. Це — попередній продаж квитків. На кожній із кас чи не по три різні розклади її роботи. Згідно з планами Міністерства транспорту, квитки заздалегідь можна буде придбати лише з 8-ї ранку до 9-ї вечора.

Ірина простояла годину, щоб придбати квиток додому в Одесу. Підвищення цін її не дуже турбує, більше – якість послуг: «Моє економічне становище таке, що на мені це не відіб’ється, можна сказати. Основна проблема — дуже неохайно. Мені здається, над цим можна попрацювати».

Міністерство транспорту обіцяє разом із підвищенням цін підвищити якість послуг.

Працівники вокзалу запевняють: черги — річ тимчасова. Вони бувають тільки під вечір. Просто люди ще не запам’ятали розклад роботи і мало користуються касами, які розташовані поза вокзалом, каже черговий.

Як оцінюють подорожчання пасажири

Поки, за свідченнями пасажирів, якість не змінилася. Хоча щодо 5-відсоткового підвищення цін думки розділилися.

«Не варто підвищувати, хоча я не знаю, я дуже рідко їжджу потягами».

«Я думаю, варто піднімати, хоча зараз брудно дуже».

«Ні, я думаю, що вже досить піднімати ціну».

«Зараз усе дорожчає, бо зараз інфляція».


А до листопада цього року ціни на залізничні квитки збільшаться приблизно на третину, хоча і поетапно.
XS
SM
MD
LG