Доступність посилання

ТОП новини

В Ужгороді байкери відкривають сезон


Надія Петрів Ужгород, 1 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в Ужгороді стартує байкерський зліт. За попередніми підрахунками, цього разу з різних країн до Закарпаття мають приїхати понад сто байкерів з Молдови, Білорусі, Росії, України.

Байкери вже вдруге збираються цього року в Ужгороді. Але якщо взимку з’їхалися ділитися враженнями про минулий мотосезон, то зараз відкриватимуть новий. Як розповів Радіо Свобода один із організаторів байкерського руху в обласному центрі Закарпаття – Родіон, байкери багатьох країн дуже полюбили Ужгород. У першу чергу тому, що тут їх завжди тепло й дуже щедро зустрічають. Друга причина – близькість до Європи та хороші дороги, але найголовніше – любителям мотоциклів подобається атмосфера міста над Ужем.

Крім того, зліт байкерів щоразу для Ужгорода – це свято. Байкери влаштовують костюмовані фестивалі, веселощі, роздають подарунки. Приміром, сьогодні байкери запланували святковий маршрут містом у костюмах покровительниці 2007 року — одягнуться свиньми. Відтак гості на мотоциклах з благодійними візитами відвідають кілька закарпатських дитячих будинків у Берегові та Мукачеві. Надвечір запланований концерт та розважальна вечірка з дискотекою на території ресторану «Будапешт».

У байкерів, виявляється, є чудова традиція: вони збираються й допомагають дітям-сиротам. І так уже кілька років поспіль. Насамперед, як кажуть самі байкери, вони вносять динаміку та розваги в доволі буденне життя дитячих будинків. А ще – дарують дітям подарунки, куплені на власний кошт. Цього року байкери вже зібрали гроші й купили для кількох дитячих будинків Ужгорода спортивний інвентар – мати, м’ячі, тенісні сітки та ракетки.
XS
SM
MD
LG