Доступність посилання

ТОП новини

У Таллінні завершили роботи з ексгумації останків радянських солдатів, похованих у братській могилі в центрі столиці Естонії


Після ідентифікації останки поховають наприкінці червня на військовому цвинтарі Таллінна, куди з центру міста перенесли пам’ятник радянському воїну. Під час візиту до Вашингтона Міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк закликав поважати позицію естонської влади.

За повідомленням естонського Міністерства оборони, знайшли 12 поховань. Після ідентифікації останки поховають наприкінці червня на військовому цвинтарі Таллінна, куди з центру міста перенесли пам’ятник радянському воїну.

Перенесення монумента й поховань спровокувало масові заворушення в Таллінні та різку реакцію Росії. У Москві активісти молодіжних організацій блокують посольство Естонії.

Міністр закордонних справ головуючої в ЄС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у вівторок повідомив, що Євросоюз пообіцяв допомогти Естонії нормалізувати ситуацію навколо естонського посольства в Москві.

Під час візиту до Вашингтона Міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк закликав поважати й позицію естонської влади: "Рішення щодо переміщення пам''ятника є вирішенням самої Естонії і ми повинні поважати суверенне право держави на прийняття таких рішень".

За словами Арсенія Яценюка, Україна виступає за якомога швидше подолання тимчасових непорозумінь у двосторонніх відносинах Росії та Естонії, що виникли внаслідок проведення демонтажу пам''ятника Солдату-визволителю в центрі Таллінна.

Міністр закордонних справ України також наголосив на необхідності проведення процедури перепоховання відповідно до існуючих стандартів, віддаючи належні почесті воїнам Другої світової війни.
XS
SM
MD
LG