Доступність посилання

ТОП новини

Українських зв’язківців визнали одними з найкращих на навчаннях в рамках програми НАТО у Німеччині


Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.

У маневрах, “Комбайнд Ендевор - 2007” (Спільне зусилля - 2007) що з 28 квітня відбуваються в рамках програми НАТО “Партнерство заради миру”, беруть участь військовослужбовці з понад 40 країн-членів та партнерів Північноатлантичного Альянсу.

Під час підбиття підсумків першої фази маневрів керівник навчання підполковник Збройних сил США Джеймс П’юх подякував керівнику української делегації полковнику Герману Качану за високу якість та своєчасність відпрацювання усіх завдань українськими військовими фахівцями.

Під час навчання військові зв’язківці з різних країн мали спільно розгорнути інформаційно-телекомунікаційну мережу зв’язку, яка майже реально відтворить систему зв’язку багатонаціональних сил для забезпечення і проведення миротворчих, гуманітарних та пошуково-рятувальних операцій.

На військовому полігоні Бундесверу “Ауленбах”, уже розпочалася друга фаза багатонаціонального навчання військ зв’язку “Комбайнд Ендевор – 2007”, яка триватиме до 10 травня.

Україна бере участь у цих навчаннях уже 10 років.

Основна мета участі українських військових у навчанні “Комбайнд Ендевор - 2007” полягає у підвищенні взаємосумісності органів управління, систем зв’язку та інформатизації Збройних сил України із аналогічними системами об’єднаних збройних сил НАТО під час виконання спільних завдань в ході військових навчань та миротворчих операцій.
XS
SM
MD
LG