Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська повертається кавалерія


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 3 травня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) - У Дніпропетровську правоохоронці почали відроджувати традицію 70-річної давнини — парки і пляжі міста відтепер патрулюватимуть кавалерійські підрозділи міліції.


“Екологічно чисті” засоби пересування для дніпропетровських міліціонерів придбали на кінному заводі у Покровському районі. Він відомий своєю давньою традицією вирощування породистих скакунів. Їздити верхи поки навчилося лише кілька співробітників міського відділу міліції. Об’їжджати парки, сквери та пляжі не на службовому авто, а на гривастому красені їм доведеться до пізньої осені — кінні патрулювання запровадили на теплу пору року.

Патрулі міліції, козаків та народних дружинників

До охорони громадського правопорядку верхи планують залучати й представників козацьких громадських об’єднань та “народні дружини”, створені ще за часів міністерства Юрія Луценка. Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Попков каже, що народні дружини будуть підпорядковані місцевій міліції і будуть працювати разом з нею.

Скільки коштував один такий кінь і у скільки обходитиметься його утримання управлінню міліції, високопосадовці УМВС не кажуть — мовляв, більшість з тих коштів спонсорські. Натомість запевняють, вівса та сіна закупили доволі, на сезон вистачить.

Практику Дніпропетровська планує перейняти і друге за величиною місто регіону — Кривий Ріг, повідомив на презентації кінного підрозділу начальник обласного УМВС Іван Ступак.

Нові стимули для правоохоронців

До речі, кавалерійське формування — не перша новація Івана Ступака упродовж двомісячного перебування на посаді. У березні вулиці Дніпропетровська вийшли охороняти кращі з кращих співробітників “Беркуту”.

Цей експериментальний підрозділ так і назвали — “Еліт-Беркут”, бо потрапити до нього змогли тільки 80% дніпропетровських хлопців, та й то після ретельного відбору за даними зовнішності та інтелекту.

Крім того, за розкриття злочинів правоохоронцям почали виплачувати грошові винагороди. Усе це, переконують у міському відділі міліції, позитивно вплинуло на якість роботи.

Заступник начальника УМВС України у Дніпропетровську Володимир Сідлецький стверджує, що в тих мікрорайонах, де працює підрозділ “Еліт-Беркут” збільшується густота нарядів і відповідно менше вчинюють злочинів. Вже помічається інше ставлення нижчої ланки до служби, каже Сідлецький. З’являється старанність та ініціатива.
XS
SM
MD
LG