Доступність посилання

ТОП новини

Голова Делегації Європарламенту у зв’язках із Україною Адріан Северін: “Сам наш приїзд свідчить про те, що ми дбаємо про ситуацію в Україні”


У травні до Києва має приїхати місія з 10 європарламентарів, які проведуть зустрічі з керівництвом України, представниками політичних сил, головами Конституційного Суду та Центрвиборчкому. “Перед приїздом до Києва ми хочемо дати деякий час головним політичним гравцям наважитися на те, щоб досягти рішення шляхом переговорів”, - сказав Радіо Свобода Северін.


У травні до Києва має приїхати місія з 10 європарламентарів, які проведуть зустрічі з керівництвом України, представниками політичних сил, головами Конституційного Суду та Центрвиборчкому. Делегація має з’ясувати, чи можуть дострокові вибори до Верховної Ради пройти належним чином та чи готові політичні лідери України до діалогу. Місію очолить керівник Делегації Європарламенту у зв’язках із Україною Адріан Северін.

Найважливішим є зібрати факти і потім робити висновки, сказав в інтерв’ю Радіо Свобода Северін. Самою присутністю місія збирається подати сигнал усім сторонам, що ЄС дбає про те, що відбувається в Україні.

Місія не буде посередником в українському конфлікті, стверджує Адріян Северін. Євродепутати ймовірно приїдуть до Києва наприкінці травня, оскільки хочуть дати деякий час Конституційному Судові, щоб змогти краще оцінити чи здатний він бути залученим до вирішення проблеми.

“Перед приїздом до Києва ми хочемо дати деякий час головним політичним гравцям наважитися на те, щоб досягти рішення шляхом переговорів” сказав Радіо Свобода Северін.

Матеріал до теми:

• Інтерв’ю з головою місії євродепутатів до України.
XS
SM
MD
LG