Доступність посилання

ТОП новини

Західна компанія допомагатиме молодим безробітним в Україні заснувати свій бізнес


Наталія Вікуліна Брюссель, 4 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) - Молоді безробітні люди в Україні зможуть краще оволодіти комп’ютерними навичками і більше дізнатися про бізнес, через це юнакам і дівчатам буде легше заснувати свою справу або знайти кваліфіковану роботу. Про таку підтримку безробітних у 18 країнах Європи, Близького Сходу і Африки оголосила компанія інформаційних технологій Хьюлетт-Паккард.

Компанія надасть інформаційні технології і програми спеціальних курсів місцевим неурядовим організаціям, які й проведуть навчання для безробітних віком до 25 років. Серед країн СНД участь у новій програмі братимуть, окрім України, також Росія, Білорусь, Азербайджан і Казахстан.

Початкові гранти становитимуть 40 тисяч доларів на організацію

За словами Жаннетт Вайсшу, представниці Хьюлетт-Паккард, компанія бачить велику потребу розпочати нову програму також і в Україні: “Нині ми ведемо переговори з 10 соціальними неурядовими організаціями в Росії і Україні, і ми впевнені, що розпочнемо співпрацювати з ними в наступні кілька тижнів – скажімо, до червня, це наша мета”, - сказала Вайсшу в коментарі для Радіо Свобода.

За її словами, назви неурядових організацій в Україні, що працюватимуть у новій програмі, будуть оголошені за пару тижнів.

Присутній на презентації нової програми представник Директорату Єврокомісії з підприємництва Крістіан Вайнбергер зазначив, що для більшого економічного зростання і зайнятості Європа потребує більше підприємництва.

Вайнбергер вказав, що в європейських школах, однак, досі подають негативне уявлення про підприємництво: “Якщо ви подивитеся на підручники, то побачите, що підприємці зображені там як товстуни, які поклали ноги на стіл і курять велику сигару. А коли діти закінчують школу, то їм дають пораду стати лікарями, юристами, вчителями, чиновниками чи науковцями, але ніколи не радять ставати підприємцями”.

Майже половина учасників навчальних програм знаходять роботу впродовж року

Можливо, нова програма компанії Хьюлетт-Паккард якраз і допоможе деяким безробітним в Україні та інших країнах заснувати свій бізнес. Учасники тренінгів вчитимуться, як долати перепони, що виникають на шляху молодих підприємців у галузі фінансів, менеджменту, маркетингу і технологій.

Представник однієї з європейських неурядових організацій, яка вже проводила подібні тренінги, заявив, що майже половина учасників навчальних програм знаходять роботу впродовж року. А свою справу засновують понад 6 відсотків учасників – це не так мало, якщо врахувати, що, приміром, у Бельгії підприємництвом займається менше 3 відсотків працівників.
XS
SM
MD
LG