Доступність посилання

ТОП новини

Для опозиції межа компромісу – це відтермінування виборів на липень, а для Партії регіонів – на осінь


У понеділок лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко зазначив, що відтерміновувати вибори до осені є неможливим, оскільки країна якомога швидше повинна вийти з політичної кризи. Напередодні в ефірі «5 каналу» координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова заявила, що Партія регіонів вважає за необхідне проведення позачергових парламентських виборів восени

У понеділок лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко, коментуючи пропозиції коаліції провести вибори восени, повідомив: «Ми говоримо лише про 1-ше, максимум, 8 липня. Але це предмет політичних домовленостей, оскільки для нас є чинним указ Президента про дострокові вибори 24 червня».

При цьому Кириленко зазначив, що відтерміновувати вибори до осені є неможливим, оскільки країна якомога швидше повинна вийти з політичної кризи.

За словами Кириленка, станом на минулу п’ятницю відповідну позицію Президента України Віктора Ющенка підтримав і прем''єр-міністр України Віктор Янукович.

Напередодні в ефірі «5 каналу» координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова заявила, що Партія регіонів вважає за необхідне проведення позачергових парламентських виборів восени: «Партія регіонів розраховує на підтримку нашої позиції з боку політичних опонентів. Оскільки ми відстоюємо не суто свої політичні партійні інтереси, а інтереси виборця, коли він може в ефективній обстановці брати участь у виборах. І з нашої точки зору, це краще зробити восени».

Матеріали до теми:

• Що очікувати від засідання робочої групи з врегулювання кризи.

• Президент і Прем’єр-міністр України домовилися про дострокові парламентські вибори.

• У Європі вітають домовленість, якої досягли Президент і Прем’єр-міністр України про проведення дострокових виборів.
XS
SM
MD
LG