Доступність посилання

ТОП новини

Залізниці розроблятимуть новий захист стрілочних переводів


Минулого тижня локомотив i чотири вагони потягу "Столичний експрес" сполученням Днiпропетровськ-Київ зiйшли з рейок бiля станцiї Росава в Київськiй областi. Жертв серед пасажирів не було. За попередніми висновками "Укрзалiзниці", причиною аварії стало втручання сторонніх осiб.

Про це повідомив заступник керівника із безпеки руху Південно-Західної залізниці Костянтин Азаренко.

Минулого тижня локомотив i чотири вагони потягу "Столичний експрес" сполученням Днiпропетровськ-Київ зiйшли з рейок бiля станцiї Росава в Київськiй областi. Жертв серед пасажирів не було.

За попередніми висновками "Укрзалiзниці", причиною аварії стало втручання сторонніх осiб.

Тим часом за результатами перевірки дотримання законів на Придніпровській залізниці цього року порушили 15 кримінальних справ.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області, правоохоронці внесли 62 документи прокурорського реагування, в тому числі два десятки — щодо безпеки руху на транспорті. За актами прокурорського реагування притягнули до відповідальності понад 100 службових осіб.

Наразі із залученням фахівців контролюючих органів прокуратура проводить перевірку дотримання вимог закону щодо перевезення залізницею та збереження небезпечних вантажів. Найчастіше розкрадають вантажі, котрі перевозять у відкритих вагонах — в основному це металопродукція, вугілля, у великих обсягах крадуть також бензин.

Торік збитки від не збережених під час перевезень вантажів на „Придніпровській залізниці” склали майже мільйон грн. Придніпровська залізниця обслуговує 7 областей України.
XS
SM
MD
LG