Доступність посилання

ТОП новини

Хокейна збірна України в заключному матчі світової першості в Москві з рахунком 4 : 8 програла команді Австрії і залишає Вищий дивізіон світового хокею.


Геннадій Мороз Київ, 8 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Дев’ять років поспіль всупереч багатьом обставинам українські хокеїсти дивували всю планету, раз по раз підтверджуючи своє право виступати серед хокейної еліти світу. Але людям зазвичай дуже важко бути сильнішими за обставини. І у вельми приємній казці хокейна Україна поставила сумну крапку. Програвши у понеділок збірній Австрії, Україна втратила своє місце у Вищому дивізіоні.

У завершальному матчі так званого втішного раунду нинішньої першості світу з хокею українці були розгромлені Австрією 4 : 8.Ця поразка означала, що посівши останнє, 16-те місце, команда тренера Олександра Сеуканда понизилася в класі і відтепер виступатиме в другому дивізіоні світового хокею.

Для переважної більшости фахівців хокейна Україна завжди залишалася таким собі феноменом. Адже Україна, єдина з усіх учасників елітного дивізіону, не має власного повноцінного Чемпіонату. До останнього часу в першості сусідньої Білорусі виступав один-єдиний професіональний клуб країни – київський «Сокіл», який не раз перебував на межі фінансової прірви. А збірна України, всупереч багатьом обставинам, упродовж останніх 9 сезонів примудрялася залишатися у Вищому дивізіоні. От тільки цього року спортивного щастя українським хокеїстам відверто забракло. Чемпіонат світу в першому дивізіоні проходитиме в Данії. Суперниками українців у боротьбі за повернення до еліти вже наступного року будуть команди Угорщини, Японії, Естонії, Литви та Хорватії.

Юнацька збірна України з футболу не змогла пробитися у півфінал Чемпіонату Європи (U—17), в заключному матчі групи А зігравши внічию 2 : 2 з командою Франції.

У попередніх матчах групи А бельгійського Чемпіонату Європи українські юніори програли збірним Німеччини та Іспанії. А відтак посіли останню позицію в квартеті. І таким чином втратили нагоду поборотися за п’яте місце на нинішній першості і путівку у фінал Чемпіонату світу.

Тим часом Андрій Шевченко, найімовірніше, не зможе допомогти українській збірній у відбірному матчі до майбутнього Євро проти Франції. Ключова гра з одним із претендентів на вихід у фінал відбудеться 2 червня у Парижі. Напередодні з’ясувалося, що ушкодження українського форварда лондонського “Челсі” виявилося доволі серйозним. І Шевченкові необхідна операція на пахових кільцях. Та остаточний вердикт щодо травми лідера і капітана збірної України буде відомий лише сьогодні, після детального обстеження в одній із лондонських клінік.
XS
SM
MD
LG