Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: На скільки підвищують пенсії? Кого з українських політиків хочуть знищити? Де можна підзаробити на сезонних роботах?


Ірина Біла Київ, 8 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Українське законодавство передбачає щорічне підвищення пенсій у зв’язку з ростом середньої зарплати в країні. У травні уряд вирішив збільшити пенсійні виплати – кому на десять відсотків, кому на шість, кому на три. А деякі літні люди взагалі не отримають надбавку. Більше про це розповідає газета “Факти”.

“Немає політика — немає кризи?..” – у публікації під таким заголовком газета “Україна молода” розповідає, як “антикризовики» збираються ліквідувати Віктора Балогу та Юрія Луценка. З посиланням на сайт “Відкрита політика” видання пише, що у зв’язку з цим до України вже навіть приїздив і російський політтехнолог Ігор Шувалов, який нібито, має привезти до Києва чотирьох російських кілерів. Конкретніше з прізвищами українських замовників – у рубриці “Антикілер”.

Гроші, які українці зберігають “у панчохах”, “всихають” мінімум на розмір інфляції, яка, за прогнозами Кабміну, у 2007 році складе 7,5%. Зазвичай, люди рятують готівку від знецінення на банківських депозитах. Існує ще одна альтернатива – вклади в кредитних спілках. Вони прибутковіші, але й ризикованіші. Газета “Сегодня” з’ясувала, якими критеріями слід керуватися при виборі цих спілок. Стаття називається “Кредитні спілки: блиск чи злидні”.

У цьому ж числі “Сегодня” інформує про запрошення на сезонні роботи збору ягід від уряду Швеції. Там за кілограм чорниці або ожини платять $3. А за день можна назбирати до 60 кг. Тобто прибуток може скласти 180 доларів. Пропозиції заманливі, але, враховуючи тамтешні податки та витрати на дорогу, привабливість пропозиції тьмяніє. Подробиці – в статті “Шведи чекають на збір чорниці”. Як з’ясувалося, поштівки – найкращий подарунок ветерану, стверджує “Газета по-київськи”. Видання інформує, що цього року листівки до Дня перемоги розкуповують, як і десятки років тому. “В Україні немає підґрунття для домашнього тероризму”, – вважає директор Центру міжнародної безпеки та стратегічних студій Олександр Гончаренко. В “Газеті по-українськи” він наголошує, що на відміну від країн Європейського Союзу в Україні зовсім інша національна ментальність, культура, історія та специфіка життя. “Якщо й існують певні терористичні прояви, то вони походять від нашого північного сусіда”, –наголошує пан Гончаренко.
XS
SM
MD
LG