Доступність посилання

ТОП новини

Україна домовляється з Канадою про співпрацю і просить її сприяти визнанню Голодомору за геноцид


За підсумками дводенного візиту міністр закордонних справ Арсеній Яценюк також заявив, що Канада підтримує Україну в її євроатлантичній інтеграції.

Листа від Президента України з проханням підтримати дії української й інших держав для визнання на міжнародному рівні Голодомору 1932—33 років геноцидом українського народу передав керівництву канадського парламенту міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

Перебуваючи в Канаді з офіційним візитом, Яценюк закликав канадські ділові кола бути активнішими на українському ринку. «Якщо ви не будете швидше це робити, ваше місце займе хтось інший», — сказав міністр, виступаючи перед членами Канадсько-української торговельної палати в Торонто.

Він також наголосив, що нинішня внутрішньополітична ситуація в Україні — «звичайний процес внутрішнього оновлення», і українські політики домовляться самостійно, без будь-яких посередників чи зовнішнього втручання.

За підсумками дводенного візиту Яценюк, зокрема, заявив, що Канада підтримує Україну в її євроатлантичній інтеграції.

Під час перебування в Канаді український міністр зустрічався з міністром національної оборони Ґордоном О’Коннором, Прем’єр-міністром Стівеном Гарпером, міністром закордонних справ Пітером МакКеєм, міністром міжнародної співпраці Жозе Вернер і з представниками ділових кіл.
XS
SM
MD
LG