Доступність посилання

ТОП новини

Латиноамериканська місія Бенедикта XVI


Наталка Кудрик Рим, 9 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Папа Римський Бенедикт XVI прибуває сьогодні з візитом до Бразилії - найбільшої католицької країни світу. Католицька церква в Латинській Америці очікує, що Папа римський поглибить віру серед людей і нагадає їм про християнські коріння континенту, де народилася теологія визволення.

Щоденне насильство у містах, злидні, безробіття, наркоторгівля. Але й релігійний ентузіазм, потяг до святого і сподівання на краще вже у цьому житті і під цим небом. Такою зустрічає Святішого Отця Бразилія. Тут очікували, що наступником папи Івна Павла ІІ стане латиноамериканець, і тому до папи Папи Ратцінгера придивлятимуться особливо вимогливо. П’ять днів шостої пастирської подорожі Бенедикта 16 за кордон будуть дуже насиченими. У п’ятницю глава Римо-католицької церкви проголосить святим блаженного отця Антоніо Галвон де Франса, котрий жив у XVIII столітті. Він стане першим святим – уродженцем бразильської землі.

13 травня Бенедикт XVI урочисто відкриє V Генеральну конференцію єпископату Латинської Америки та Карибських островів. Учасники конференції чекають від форуму відповідей на численні виклики, перед якими постала Церква Південної півкулі:

„Ми нині дуже стурбовані, тому вирушаємо на конференцію із серйозним викликом, а саме: як відновити серед людей віру. Це велике завдання – допомогти католикам Латинської Америки мати тісніший зв’язок з Ісусом Христом”.

85% населення Бразилії – католицького віросповідання

Місцевим єпископам не дає спокою успіхи харизматичних і п’ятдесятницьких спільнот, чиї громади зростають рік від року. Папа Римський має допомогти католикам наново відкрити глибини своєї віри, активізувати апостолат мирян, надихнути впевненістю священиків і єпископів.

Сотні тисяч молодих людей готуються до зустрічі з Папою, котра відбудеться увечері в четвер. Перед цим понтифік зустрічатиметься з президентом Бразилії.

Зустріти маніфестацією Святішого Отця збираються і сексуальні меншини Ріо-де-Женейро. Але навряд чи антипапські акції зберуть тут стільки ж учасників, як у відомих своїми антиклерикальними настроями західноєвропейських країнах.

Проте, на всяк випадок, про безпеку понтифіка дбатимуть близько 10 тисяч охоронців. Під час візиту до Бразилії американського президента Джорджа Буша у березні цього року їх було удвічі менше.
XS
SM
MD
LG