Доступність посилання

ТОП новини

Викиди шкідливих речовин у Жовтих Водах не загрожують життю і здоров’ю населення, повідомила санстанція Дніпропетровської області


Учора у місті Жовті Води з сірчанокислотного цеху гідрометалургійного заводу "СхідГЗК" стався викид у повітря відходів сірчанокислотного виробництва.

Заступник головного санітарного лікаря Дніпропетровської області Катерина Вайнер заявила: «Проведені необхідні лабораторні дослідження, якими виявлено, що вміст парів сірчаної кислоти в повітрі не перевищує рівень гранично допустимих концентрацій, які дозволені діючим законодавством. Лікарі ведуть медичне спостереження за мешканцями цієї території».

Сьогодні ситуацію щодо викиду шкідливих речовин в одному з цехів гідрометалургійного заводу в Жовтих Водах розглянула обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки. В області створили робочу групу з представників МНС та санепідстанції, яка працюватиме над питаннями повної зупинки виробництва сірчаної кислоти на підприємстві.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Микола Андрущенко повідомив, що влада спільно з керівництвом заводу визначає шляхи приведення виробництва в безпечний.

Учора у місті Жовті Води з сірчанокислотного цеху гідрометалургійного заводу "СхідГЗК" стався викид у повітря відходів сірчанокислотного виробництва. За висновками прокуратури, надзвичайна подія сталася через недотримання правил безпеки при заміні фільтрів.

Жовтоводська міська прокуратура за фактом надзвичайної події порушила кримінальну справу.

Півсотні людей у селах П’ятихатського району звернулися за допомогою до лікарів.
XS
SM
MD
LG