Доступність посилання

ТОП новини

Провладні й проросійські сили виграють парламентські вибори в Вірменії, опозиція скаржиться на фальсифікації, спостерігачі схвалюють вибори


За попередніми результатами, найбільше голосів отримала Республіканська партія Прем’єр-міністра Сержа Сарґсяна. Після нинішньої перемоги республіканців Сержеві Сарґсяну пророкують упевнену перемогу на президентських виборах наступного року. Його називають ставлеником нинішнього Президента Роберта Кочаряна.

За попередніми результатами, найбільше голосів — майже 33 відсотки — отримала Республіканська партія Прем’єр-міністра Сержа Сарґсяна.

Її близький союзник, партія «Квітуча Вірменія», має майже 15 відсотків.

Вважають, що третя в парламенті сила, Вірменська революційна федерація («дашнаки») з майже 13 відсотками теж приєднається до їхньої коаліції.

Після нинішньої перемоги республіканців Сержеві Сарґсяну пророкують упевнену перемогу на президентських виборах наступного року. Його називають ставлеником нинішнього Президента Роберта Кочаряна, який не зможе балотуватися втретє.

Водночас опозиційні партії йдуть із великим відривом. Партія «Країна законності» отримала близько 7 відсотків голосів. 5-відсотковий бар’єр подолала також партія «Спадщина».

Опозиція заявляє про шахрайства на виборах, зокрема, «купівлю» голосів на дільницях. Кілька опозиційних партій влаштували в Єревані в неділю мітинг протесту.

Але міжнародна місія спостерігачів від ОБСЄ, ПАРЄ і Європарламенту заявила, що вибори засвідчили значне поліпшення порівняно з попередніми і загалом відповідають міжнародним стандартам.

А місія спостерігачів від СНД назвала вибори «відкритими, прозорими і чесними».

Належний «у цілому» перебіг виборів привітав і Євросоюз.

Але до наступних виборів Вірменія має подолати окремі порушення, які відбулися цього разу, мовиться в заяві Німеччини, яка головує в ЄС.

Європейський Союз також заявив, що виступає за зміцнення співпраці з Вірменією.

Вибори до однопалатного парламенту Вірменії, Національних Зборів, відбулися в суботу.
XS
SM
MD
LG