Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція проти голосування пакетом законопроектів щодо дострокових виборів і пропонує Президентові новий «круглий стіл»


Як заявив у понеділок заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов, говорити про «якесь пакетне голосування» недоречно, а напрацьовані робочою групою з підготовки дострокових виборів законопроекти варто розглядати «послідовно і виважено». Водночас координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова каже, що коаліція хоче влаштувати новий «круглий стіл» про вихід із політичної кризи.


Як заявив у понеділок заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов, говорити про «якесь пакетне голосування» недоречно, а напрацьовані робочою групою з підготовки дострокових виборів законопроекти варто розглядати «послідовно і виважено».

Олександр Мороз теж виступив проти пакетного голосування й заявив, що як Голова Верховної Ради не піде на такий крок.

Водночас координатор парламентської більшості, голова фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова каже, що коаліція хоче влаштувати новий «круглий стіл» про вихід із політичної кризи.

За її словами, після «максимального узгодження документів» за сьогодні й завтра коаліція запропонує провести «широкий круглий стіл» за участі Президента і Прем’єр-міністра, а вже потім визначатиметься, що далі.

«Нашоукраїнець» Руслан Князевич звинуватив коаліцію в затягуванні часу, щоб зірвати можливість провести дострокові вибори ближчим часом.

Народний депутат Верховної Ради V скликання, колишній член ЦВК в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що коаліція вже змогла виграти тиждень і намагатиметься робити це й далі.

Робоча група з урегулювання політичної кризи мала намір до середи завершити підготовку законопроектів, необхідних для позачергових виборів Верховної Ради.

Про це після суботньої зустрічі Президента Віктора Ющенка з Прем’єр-міністром Віктором Януковичем заявили перший віце-прем’єр Микола Азаров і секретар РНБО Іван Плющ.

За їхніми словами, «малий пакет» законопроектів, необхідних для проведення виборів, «майже погоджений», і 16 травня лідери держави можуть визначитися з датою їхнього проведення.

Раніше такі домовленості завершити певну частину праці робочої групи до визначеного терміну вже кілька разів зривалися.

Минулий тиждень діяльності робочої групи виявився безрезультатним.

Робоча група, яку створили Президент і Прем’єр-міністр, має напрацювати юридично-правовий механізм для проведення дострокових виборів парламенту.

Матеріали до теми:

• Робоча група узгодила зміни до закону про вибори народних депутатів України • «Наша Україна» пропонує внести в угоду про створення мегаблоку заборону на блокування з Партією регіонів, соціалістами та комуністами • Компартія відкликала свій підпис під Універсалом національної єдності • Таємниці закритих списків: як наблизити виборця до депутата? (Прямий ефір. Гості: Володимир Зубанов (ПР) та лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун) • Робоча група на фінішній прямій?
XS
SM
MD
LG