Доступність посилання

ТОП новини

Компартія відкликала свій підпис під Універсалом національної єдності


Водночас КПУ далі бере участь у діяльності робочої групи з підготовки дострокових виборів, повідомив у понеділок лідер партії Петро Симоненко.


Водночас КПУ далі бере участь у діяльності робочої групи з підготовки дострокових виборів, повідомив у понеділок лідер партії Петро Симоненко.

За його словами, Президент «постійно порушує» домовленості, за якими підписували Універсал, «ставить під загрозу» Конституцію, «заважає» роботі Конституційного та інших судів. Тому, сказав Симоненко, Президія ЦК КПУ вирішила відкликати підпис партії під Універсалом.

«Сьогодні загрозлива ситуація склалася в державі. Президент узурпує разом зі своїми політичними силами владу. Ця узурпація влади призводить до обмеження в правах громадян України, і тому ми прийняли рішення відкликати свій підпис під цим Універсалом», — заявив він.

Лідер комуністів вважає, що це відкликання «не загострить» політичної ситуації.

Універсал національної єдності підписали 3 серпня 2006 року Президент Віктор Ющенко, тодішній Прем’єр-міністр Юрій Єхануров, Голова Верховної Ради Олександр Мороз, лідери фракцій Партії регіонів — на той час Віктор Янукович, Блоку «Наша Україна» Роман Безсмертний, Соціалістичної партії Василь Цушко і з застереженнями лідер Комуністичної партії Петро Симоненко.

Після того Президент не раз звинувачував учасників нинішньої коаліції в порушенні засад Універсалу.

На думку Президента, під час підготовки до дострокових виборів чи відразу після них необхідно надати Універсалові національної єдності сили закону.

Матеріали до теми:

• Коаліція проти голосування пакетом законопроектів щодо дострокових виборів і пропонує Президентові новий «круглий стіл» • Робоча група узгодила зміни до закону про вибори народних депутатів України • «Наша Україна» пропонує внести в угоду про створення мегаблоку заборону на блокування з Партією регіонів, соціалістами та комуністами • Таємниці закритих списків: як наблизити виборця до депутата? (Прямий ефір. Гості: Володимир Зубанов (ПР) та лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун) • Робоча група на фінішній прямій?
XS
SM
MD
LG