Доступність посилання

ТОП новини

Міністр із надзвичайних ситуацій запевняє, що загрози довкіллю і здоров’ю населення викиди жовтоводівського підприємства не несуть


Техногенна аварія на Східному гірничо-металургійному комбінаті у Жовтих Водах сталася минулої п’ятниці. В повітря потрапили випари сірчаного виробництва. Хмара накрила 5 сіл П’ятихатського району з населенням понад тисячу осіб.

«Нас зараз переконують, що там майже все було витримано у технологічному процесі. У нас є відносно цього серйозні сумніви. Ми проводимо експертизу, хоча експертиза санепідемстанції була виважена і показала, що реальної загрози навколишньому середовищу і тим нашим громадянам, які проживають навколо цього заводу, не було», — заявив Нестор Шуфрич в інтерв’ю Радіо Свобода.

Водночас медики констатують, що зі скаргами на погіршення самопочуття до них звернулися півсотні людей. Жодного не шпиталізували. У населення фіксують загострення хронічних хвороб.

Техногенна аварія на Східному гірничо-металургійному комбінаті у Жовтих Водах сталася минулої п’ятниці. В повітря потрапили випари сірчаного виробництва. Хмара накрила 5 сіл П’ятихатського району з населенням понад тисячу осіб. Прокуратура порушила кримінальну справу.
XS
SM
MD
LG