Доступність посилання

ТОП новини

Потрібні політики — хто вони? Кого не чекатиме виборчий поїзд? Хто сприяв призначенню Івана Плюща на посаду секретаря РНБО? Огляд української преси


Ірина Біла Київ, 15 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Потрібні політики — хто вони? Кого не чекатиме виборчий поїзд? Хто сприяв призначенню Івана Плюща на посаду секретаря РНБО?

Є політики, котрі все роблять невпопад. Невчасно і неправильно. Це, як стверджує «Газета 24», погані політики. Але є й такі, чиї дії — «в десятку». Це потрібні політики. Скажімо, Наталія Вітренко. Вона завжди в потрібний час у потрібному місці. Треба гучну акцію проти НАТО — будь-ласка. Є думка, що мовне питання недостатньо хвилює українців, — не проблема. Проте зараз увагу видання привернули ініціативи партії «Свобода» на чолі з Олегом Тягнибоком про демонтаж радянських символів у Львові. Кому це зараз більше необхідно — українським патріотам чи Кремлеві, що спекулюватиме на цій темі? Роздуми про це – в статті «Потрібні люди».

Політики сперечаються про дату виборів, а передвиборча кампанія йде своєю чергою, стверджують «Вечірні вісті». І нагадують, що 14 травня — останній день висування кандидатів у народні обранці (згідно з указом Президента про вибори 24 червня). І коли хтось не подасть своєчасно списки потенційних народних депутатів, виборчий поїзд чекати не стане: хто не встиг, той запізнився, наголошується в статті «Виборчий процес: хто на вибування?»

В українській політиці з’явились тенденції, що загрожують загальноприйнятим нормам демократії. А саме: повним ходом формується політична система, що прагне реалізації групових корпоративних інтересів, котрі прагнуть максимально убезпечити себе від впливу громадської думки. Більше про це розмірковує дописувач газети «День» у рубриці «Погляд».

Парламентська газета «Голос України» пропонує ексклюзивне інтерв’ю з екс-головою Верховної Ради Володимиром Литвином. Йдеться в розмові не тільки про поверхневі течії великої політики, а й про підводні, невідомі широкому загалові.

Чи знаєте, хто першим повідомив Івана Плюща про його нове призначення на посаду секретаря РНБО? А хто його першим привітав? Про нове призначення, яке вже називають «апаратною перемогою голови Секретаріату Президента», йдеться у матеріалі під рубрикою «Політика», яку також пропонує «Голос України».

Сьогодні Всесвітній день сім’ї. Як переконує газета «Україна молода», за роки незалежності інститут сім’ї суттєво похитнувся. Раніше були більш-менш чіткі уявлення про те, на яких засадах тримається сім’я. Зараз же існує дуже великий спектр варіантів. Про це розмова кореспондента газети з психологом. Матеріал має заголовок «Свідоме батьківство».
XS
SM
MD
LG