Доступність посилання

ТОП новини

Хав’єр Солана: Євросоюз не готовий поки що розпочати переговори з Росією про нову угоду щодо партнерства і співпраці


Термін чинної нині угоди між Брюсселем та Москвою закінчується у грудні цього року. У листопаді минулого року Польща наклала вето на початок переговорів про нову угоду, вимагаючи від Москви скасувати заборону на імпорт польських харчів.


«Євросоюз сподівався розпочати переговори про нову угоду з Росією на саміті, але, на жаль, це виявилося неможливим, оскільки перед нами все ще стоїть завдання вирішити проблему, що виникла у зв’язку з забороною Росії на імпорт м’яса і овочевої продукції з Польщі», — заявив верховний представник ЄС зі спільної зовнішньої політики й політики безпеки напередодні саміту ЄС — Росія.

Хав’єр Солана сказав про це в інтерв’ю російському агентству «РІА Новості» за кілька днів до саміту, який почнеться 18 травня в російській Самарі.

Термін чинної нині угоди між Брюсселем та Москвою закінчується у грудні цього року.

У листопаді минулого року Польща наклала вето на початок переговорів про нову угоду, вимагаючи від Москви скасувати заборону на імпорт польських харчів.

У європейських колах кажуть, що Росія не демонструє великого інтересу щодо майбутньої нової угоди і згодна просто продовжити чинний нині документ.

Матеріали до теми:

• ЄС-Росія: відносини ускладнюються • Провладні й проросійські сили виграють парламентські вибори в Вірменії, опозиція скаржиться на фальсифікації, спостерігачі схвалюють вибори • Росія може обійти Захід у змаганні за енергетику зі Сходу • «90 відсотків зовнішніх стосунків Вірменії мають бути з Росією, а інших 10 - із Заходом...» (європейська преса) • Міжнародний газовий картель за участю Росії. Які можливі наслідки для Європи?
XS
SM
MD
LG