Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада вимагає від Президента підписувати або ветувати закони, ухвалені після 2 квітня


Сьогодні парламент ухвалив відповідну постанову.


Сьогодні парламент ухвалив відповідну постанову.

Як заявив «регіонал» Тарас Чорновіл: «Якщо він у певний термін, визначений Конституцією, не заветував закон, він має його оприлюднити і підписати. Якщо Президент не підписав закон, вступають у силу позиції Конституції, за якими це оприлюднення відбудеться вже за підписом Голови Верховної Ради. Але ми звернулися до Президента тому, що коли почнуть виходити закони без підпису Президента, ми розуміємо, що конфлікт стане ще жорсткішим».

Водночас «нашоукраїнець» Анатолій Матвієнко вважає, що відповідь на це питання має дати Конституційний Суд: «Тоді має бути подання. Якщо буде рішення Конституційного Суду, що ця Верховна Рада є правомочна, Президент має підписувати. Говорити про те, що голова Верховної Ради має підписати, це та ж сама фантастика як і все інше, що в цій залі говориться».

2 квітня Президент підписав Указ про припинення повноважень Верховної Ради. Документи, ухвалені Верховною Радою після цієї дати, Секретаріат вважає нелегітимними.

Матеріали до теми:

• Коаліція проти голосування пакетом законопроектів щодо дострокових виборів і пропонує Президентові новий «круглий стіл» • «Наша Україна» пропонує внести в угоду про створення мегаблоку заборону на блокування з Партією регіонів, соціалістами та комуністами • Компартія відкликала свій підпис під Універсалом національної єдності • Таємниці закритих списків: як наблизити виборця до депутата? (Прямий ефір. Гості: Володимир Зубанов (ПР) та лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун) • Робоча група на фінішній прямій?
XS
SM
MD
LG